30 protsenti reisijatest lepiks tööreiside nimel väiksema palgaga

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärireis
Ärireis Foto: Vida Press

Koguni 30 protsenti ärireisijatest üle maailma ütleb, et oleks nõus väiksema palgaga, kui sellega kaasneks rohkem tööga seotud reise, selgus Booking.com'i korraldatud uuringust.

Samuti toodi uuringus välja, et ettevõtted võivad alahinnata seda, kui olulist rolli ärireisid töötajate motiveerituses ja lojaalsuses mängivad.

Uuring peegeldab laiemat tendentsi, et piir töö- ja puhkusereiside vahel hägustub. Booking.com'i statistika põhjal pikendas 2016. aastal 49 protsenti ärireisijatest komandeeringut, külastades lisaks tööga seotud sihtkohale ka teisi linnu või riike. Neist ligi kolmandik ütles, et plaanib seda ka tänavu teha.

Ärireise ei nähta enam raisatud aja või karjääriga seotud ebamugavusena, vaid võimalusena maailmapilti avardada, inspiratsiooni saada ja ametialaselt edu saavutada, ütles Booking.com'i ärireisijate versiooni tootearenduse direktor Ripsy Bandourian.

«Tänapäeva töötajad on üha mobiilsemad ja paindlikumate reisiplaanidega ning otsivad tasakaalu äri- ja puhkusereiside vahel. Nad ootavad ka tööandjatelt sellega kohanemist ja paindlikkust ning on valmis selle nimel isegi palga osas läbirääkimisi pidama,» selgitas Bandourian.

Kuumad ärisihtkohad – kuhu Eestist tööga seoses reisitakse?

Eesti ettevõtete tööreiside sihtkohtadena koguvad praegu kõige kiiremini populaarsust Peterburi, Varssavi, Moskva, Vilnius ja Riia.

Maailmas on viimase 12 kuu jooksul hoogu saanud aga Shanghai, Tokyo, Bangkoki, Guangzhou, New Yorgi, Budapesti, Singapuri, Hongkongi, Praha ja Amsterdami külastamine.

55 protsenti ärireisijatest üle maailma ütles, et neile meeldib tööga seoses reisida ning üha enam levib tendents tööreise pikendada, et kontorist eemal olles reisist viimast võtta ja kohapeal ringi vaadata.

Uuring põhineb andmetel, mis koguti 2016. aasta septembris 12 781 vastajalt 13 riigist. Vastajad pidid olema vähemalt 18-aastased, käinud 2016. aastal vähemalt ühel reisil ja plaanima 2017. aastal vähemalt üht reisi. Kõigil vastajatel pidi tööreiside korraldamisega seotud otsustes sõnaõigust olema.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles