Häiriv video: täiesti süütu reisija tõsteti jõuga lennukist välja (3)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Sotsiaalmeedias levib video, kus United Airlinesi lennukist tiriti füüsilist jõudu kasutades välja reisija, kes ei olnud tegelikult ühegi reegli vastu eksinud. 

United Airlinesi lennuk pidi suunduma Chicago lennujaamast Louisville'i, kuid kuna lennufirmal oli vaja transportida ettenähtust rohkem enda meeskonnaliikmeid teise lennujaama, siis ei mahtunud kõik reisijad peale, vahendab Business Insider.

Kuna vabatahtlikke, kes oleks nõus ise lennukist lahkuma ja järgmist lendu ootama ei leitud, oli United Airlines sunnitud tegema ise valiku, keda lennukist eemaldada. Siiski ei olnud nende välja valitud reisija nõus lahkuma, mistõttu kutsuti kohale turvameeskond, kes mehe jõuga lennukist välja tiris.

Verise näoga mees jooksis hiljem lennukisse tagasi ning kordas, et ta peab koju jõudma. Sellegipoolest viidi ta ka teist korda lennukist välja, sel korral juba kanderaamil.

Kaasreisijad olid olukorrast šokeeritud ning videost on kuulda, kuidas nad turvameeste ja lennufirma tegutsemist hukka mõistavad, hüüdes «vaadake, mida te temaga teete», «jumal küll» ja «nad lõid ta huule veriseks». 

Lennufirma vabandas hiljem tekkinud ebameeldiva olukorra pärast, kuid lennukist eemaldatud reisija kohta nad rohkem infot jagama ei nõustunud.

Selliseid olukordi, kus reisijad ei saa meeskonnaliikmete tõttu pardale, tuleb ette harva. Lennufirmad müüvad tihti rohkem lennupileteid, kui neil tegelikult pakkuda on, arvestades sellega, et keegi alati pileti tühistab, kohale ei ilmu või lihtsalt hiljaks jääb.

Võib ka juhtuda, et kõik reisijad ilmuvad kohale. Seejärel on lennufirmal õigus kõiki reisijaid mitte lennule lubada, kuid neil on kohustus see ka kompenseerida. Sellisel puhul proovitakse leida vabatahtlikud, kes oleks nõus kõrgema klassi pileti, raha või mugava majutuse eest oma piletist loobuma.

Vabatahtlikke hakatakse otsima juba e-kirjade vahendusel, küsitakse ka registreerimislauas ja isegi väravas. Kui aga vabatahtlikke ei leita, siis teeb lennufirma ise valiku. Alaealisi lapsi ja puudega inimesi tavaliselt ei tülitata.

Lennufirma teeb valiku tuginedes reisija kliendistaatusele, tema reisiplaanile (oluline on jätkulendude puudumine), piletiklassile ja ajale, mil lennujaama jõuti. See tähendab, et reisijad, kes on püsikliendid, saabusid lennujaama varakult ja on ostnud kalli pileti, võivad oma istekohas üldjuhul kindlad olla.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles