23 asja, mis sul üksi reisides kaasas peaks olema

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksi reisides tuleb asjad hoolikalt üle vaadata.
Üksi reisides tuleb asjad hoolikalt üle vaadata. Foto: Panther Media / Scanpix

Kõige parem soovitus, mille üksi reisijale kaasa saab anda, on see, et kõik, mis vähegi võimalik tuleks endaga kaasas kanda.

Travel and Leisure kirjutas, et üksi reisides polegi niivõrd oluline kergelt pakkida, vaid just võimalikult targalt pakkida. Üksi olles tahad sa olla valmistunud absoluutselt igaks olukorraks, sest siis pole kelleltki nõu küsida või toetust otsida.

Nimekirja ülemises otsas on asjad, mis peaksid pakkuma mugavust ja kindlustunnet, seega ei ole mõtet üksi reisides kaasa võtta kontsakingi, kui sa neid ainult ühe korra kanda plaanid. Asju sorteerides võta kõik kahtlust tekitavad asjad üks haaval kätte ja küsi endalt, kas see tekitab sinus rõõmu. Kui ei, siis pole seda ka reisile kaasa vaja.

Järgmine asi, millele peaks mõtlema on see, et kas sa suudad oma pagasit endaga normaalselt kaasas kanda. Proovi sellega liikuda mingi vahemaa oma kodutänavas, kui see õnnestub, siis ilmselt on reaalne ka nende kohvrite või kottidega mujal hakkama saada. Sobiva varustuse leidmise juures on kindlasti oluline see, et käed saad vabad hoida. Tavaliselt on parim kombinatsioon kõva korpusega kohver ja seljakott.

Nüüd aga nimekirja juurde.

  1. Kõva kohver. Pärast seda, kui oled pidanud pehme kohvriga paduvihma käes viibima, saad aru miks.
  2. Pehmete sangadega seljakott. Sellega jaotub kaal ühtlasemalt, kui näiteks õlakotiga ja ka käed on vabad.
  3. Väiksed kilekotid. Eriti need, mis saab kinni panna ja vee- ning õhukindlaks teha. Nendesse saab panna nii telefoni, dokumendid kui vetsupaberi.
  4. Vöökott. See võib tunduda tobe ja naljakas samaaegselt, aga kui oled sunnitud oma kohvri jätma päevaks pagasihoidu, siis on ikka hea tunne, kui saad vajalikud asjad kerge vaevaga kaasa võtta, ilma, et peaksid mõnd suuremat kotti kaasas vedama.
  5. Lukkudega taskuga jope. Sinna saab samuti luku taha panna asju, mida kindlasti ei tohiks ära kaotada. Eriti asjalikul jopel on veel vettpidav omadus ja see hoiab hästi sooja.
  6. Sall. Ükskõik, olgu sul vaja sooja, pead katta, riietuda või lisatekki, siis hea suur sall täidab need kõik funktsioonid.
  7. Kokkuvolditav riidest kott. Selle saab teha nii pisikeseks, et mahub taskusse. Vajadusel võib palavaks minnes panna sinna sisse jope või suveniirid. Eriti hea on see kott, millel sang nii pikk, et seda saab ka risti üle keha kanda.
  8. Multifunktsionaalsed jalanõud. Võiks olla ühed sellised jalatsid, millega kannataks vajadusel kõndida pikemat maad ja minna ka teatrisse.
  9. Pealamp. Taaskord sellepärast, et ainult nii saad käed vabad hoida.
  10. Plastümbrik dokumentide jaoks. Need on sellised värvilised ja pisut kõvemast materjalist ning käivad trukiga kinni - sinna saab kõik olulised paberid panna, ilma, et peaks muretsema nende kortsumise pärast.
  11. Veekindel kott. Sinna saab panna äärmuslikes oludes kõik vajaliku, mis suurt niiskust ja vihma ei kannata.
  12. Läbi kantud riided. Sokid, mis on juba liiga palju päevi näinud on just head reisikaaslased, sest, kui pole võimalust pesu pesta või need saavad kuskil mudas mütates liiga mustaks, siis on hea need ära visata, ilma, et kahju hakkaks.
  13. Märjad salvrätikud. Üksi olles sa kindlasti ei taha haigeks jääda, seega on hea oma käsi võimalikult tihti puhastada, hea võimalus selleks on niisked rätikud.
  14. Esmaabikomplekt. Mõtle läbi kõik võimalikus stsenaariumid, mis sinuga juhtuda võiks ja kuidas saaksid end sel puhul aidata.
  15. Hädaolukorra kaart. Pane endale rahakoti vahele punase ristiga tähistatud kaart, kus on peal kõik vajalikud kontaktid, et saaksid nendega ühendust võtta ka pärast seda, kui sul pole telefonile ligipääsu. Ja kui keegi teine on selle kaardi leidnud, siis saab tema nendel numbritel helistada.
  16. Termotekk. See hoiab sind soojas ka jahedas tähistaevast vaadates.
  17. Kummitrossid. Selle väikse abimehe kasutusalad on lõpmatud. Nendega võib ust lahti hoida või vastupidiselt kinni hoida, nendega võib kindlustada oma kohvri või koti ühes tükis seismist ja nendega võib ka juuksed kinni siduda või kasutada püksirihmana.
  18. Plätud. Need on veekindlad, võtavad vähe ruumi ja kasulikud pea igal palaval päeval, kui ei pea just palju kõndima.
  19. Ümbrikud. Olenevalt olukorras võib olla tarvidus raha koguda või sorteerida pabereid või panna lisaraha mõneks ajaks hoiule. Ümbrikud on head abimehed asjade korras hoidmiseks.
  20. Lisafotod passist. Mis iganes ka ei juhtuks, kui sul on enda isikut vaja tõestada, siis on sul seda millegi alusel teha.
  21. Vana telefonikorpus. Ära püüa oma tehnikaga reisil hiilata, muidu võid sattuda liigse tähelepanu keskele ja langeda varguse ohvriks.
  22. Energiabatoonid. Reisil olles võib ajataju niimoodi kaduda, et söömine tuleb meelde alles siis, kui kõht juba mõnda aega korisenud on. Selleks tarbeks oleks hea, kui kohe saaks taskust midagi nälja leevendamiseks võtta.
  23. Kokkuvolditav sulejope. Need joped, mis saad hästi pisikeseks pakkida ja võtavad sama palju ruumi kui joogipudel on kahtpidi kasulikud, ühelt poolt, nagu öeldud, võtavad vähe ruumi ja teiselt poolt on jaheda ilma puhul asendamatud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles