Lennufirmad on hakanud Kuubale lendamisest loobuma

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Havannas
Turistid Havannas Foto: Vida Press

Eelmisel aastal avati taas regulaarne lennuliiklus Ameerika Ühendriikide ja Kuuba vahel ning paljud ettevõtted asusid seda liini kohe ka teenindama, kuid nüüd on paljud teatanud juba loobumisest.

Kuubale reisimise suhtes tõusis nõudlus üsna ruttu, mistõttu tõttasid lennufirmad kiiresti seda auku täitma. Nüüdseks on aga kindel, et pakkumine on ületanud nõudluse ja seega tuleb ka vähendada Kuubale lendamiste arvu, vahendab Travel and Leisure.

Silver Airways on teatanud, et lõpetab Kuubale lendamise sootuks, sest konkurents on lihtsalt liiga tugev. Silver Airways jõudis liini teenindada vaid kuus kuud. Istekohtade arv liinil on viimasel ajal tõusnud neljakordseks ja seega ei ole saarele lendamine enam kasumlik, selgitas lennufirma esindaja.

Frontier Airlines vähendab aga lendude hulk, sest ka nemad ei osanud arvestada konkurentsi nii suure kasvuga, kuid neile said saatuslikuks Havanna lennujaama kõrged tasud.

Juba eelmisel aastal teatas ka American Airlines, et vähendab lendude arvu Kuubale veerandi võrra ning liine hakkavad teenindama väiksemad lennukid. Samuti on väiksemate lennukite kasuks otsustanud ka JetBlue.

Mitu suurlennufirmat, nende hulgas United Airlines ja Southwest Airlines, jätkavad lendamist nii nagu varemgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles