Võimsad interaktiivsed fotod: külasta maailma kuulsaid paiku (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taj Mahal
Taj Mahal Foto: SCANPIX

Grupp vene fotograafe on loonud võimsad kõrgekvaliteedilised interaktiivsed panoraamfotod ning kogunud need kokku ühele leheküljele. 

AirPano leheküljel nähtavad pildid on maailma eksootilistest ja tuntud paikadest. Need üllatavad erakordse detailirohkusega ning nende abil on võimalik rännata kõikjale alates Jaapanist kuni Lõuna-Ameerikani, vahendab Lonely Planet.

Kel kõik vaatamisväärsused nähtud, saab matkata suitseval vulkaanil Indoneesias või sukelduda Kuubal.

Alates projekti käivitamisest on AirPano meeskond teinud 3000 panoraampilti rohkem kui 300 kuulsast paigast. Meeskond teeb pildid tavaliselt helikopteritelt, kuid nad on kasutanud ka kuumaõhupalle ja droone.

«Meile meeldib pildistada vulkaane, koskesid ja metsikut loodust. Mõned meie lemmikpaigad on olnud Antarktika, Victoria kosed ja Raja Ampat saarestik Indoneesias, Iguazu kosed Argentinas ja Kamtšatka poolsaar Venemaal,» rääkis projektijuht Varvara Panina.

AirPano sõnul võimaldab nende võimas tehnoloogia näidata rahvale maailma sellisena, nagu see on, ning ühtlasi on inimestel võimalik nii õppida rohkem maailma saladustest. «Traditsioonilist fotot piiravad raamid, filmi vaadates käivad kaasas ka režissööri ideed, panoraam annab inimesele vabaduse paigas ringi vaadata ning uurida lähemalt iga detaili».

Lisaks on võimalik piltidel üle küsimärkide liikudes saada vaatamisväärsuse kohta ka informatsiooni.

Courtesy of www.AirPano.com

Courtesy of www.AirPano.com

Courtesy of www.AirPano.com

Courtesy of www.AirPano.com

Courtesy of www.AirPano.com

Courtesy of www.AirPano.com

Courtesy of www.AirPano.com
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles