Ryanair hoiatab kohutava reisisuve eest

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi lennuk.
Ryanairi lennuk. Foto: © Tony Gentile / Reuters/REUTERS/Scanpix

Vaikselt on pihta hakkamas linnapuhkuste hooaeg ning varsti on kõik Euroopa pealinnad siblivaid turiste täis. 

Tulevast hooaega on siiski varjutamas streigid. Reedel alustasid streikidega Vantaa lennujaama maapealse teenistuse töötajad ning täna tegi streigiga algust Prantsusmaa lennujuhtimiskeskuse meeskond, vahendab Telegraph ja The Local.

«Euroopa reisijaid võib ees oodata järjekordne segadust ja kannatust täis suvi,» ähvardas Ryanair. Ühtlasi hoiatas firma, et tõrked lennunduses võivad jätkuda, kuna Prantsuse ametiühingud on «taaskord» Euroopa taeva sulgenud.

British Airways oli täna sunnitud tühistama 46, Finnair 15 ja easyJet 38 lendu, kokku on prantslaste streigi tõttu jäänud ära 300 reisi. Siiski on toimunud kõik Air France'i pikamaalennud ja enamik keskmise pikkusega lendudest.

Lisaks on häiritud lennud, mis pidid suunduma üle Prantsusmaa, sest kuna lennujuhtimiskeskuse meeskond streigib, on üritatud vähendada lendude arvu, mille liiklust nad peaksid kontrollima.

Ryanair ja easyJet kutsusid Euroopa ametivõime üles situatsiooni lahendama ja tulevikus selliseid olukordi ennetama. «Me kutsume Prantsuse valitsust ning Euroopa Komisjoni üles võtma kohe midagi ette, et tuhandete Euroopa tarbijate reisiplaanid ei oleks ühe grupi streigi tõttu häiritud,» ütles Ryanairi esindaja Kenny Jacobs.

«Nad ei saa lihtsalt kõrval seista ja lubada järjekordsel segadust ja kannatust täis suvel lahti rulluda. Me julgustame kõiki reisijad kirjutama alla A4E petitsioonile «Hoidke Euroopa taevad valla», et kaitsta Euroopat korduvate lennujuhtimiskeskuse meeskondade streikide eest,» lisas ta.

2016. aastal toimus erakordselt palju lennujuhtimiskeskuse meeskonna streike ning kokku oli töö häiritud selle tõttu 41 päeval. Alates 2010. aastast on streikide tõttu tühistatud 35 000 lendu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles