Turistid on viimaks taasavastamas Pariisi

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariis
Pariis Foto: SCANPIX

Pariisi turismimaastik on viimase kahe aastaga oluliselt kokku kuivanud, kuid eelmise aasta lõpuks oli näha taas reisijate huvi kasvu. 

2016. aasta viimase kolme kuu jooksul oli näha ööbimistes 3,9 protsendilist tõusu ning seega jõudis ööbivate turistide arv taas 56,3 miljonini, vahendab The Local.

Siiski on ekspertidel alust kahelda, kas see tõus jääb püsima, sest vaid mõni nädal tagasi rünnati Louvre'i lähistel sõjaväelasi ning kuna turistid on hetkel terrorismi teema suhtes väga ettevaatlikud, võib see tähendada, et varsti kanduvad numbrid taas langusele.

Üllatav on aga hetke tõusu juures see, et ööbijate arv on isegi suurem, kui 2014. aasta samal perioodil, mil ühtegi rünnakut veel toimunud ei olnud. Eriti silmapaistev oli turistide arvu kasv luksushotellides, kus ööbimiste arv tõusis üheksa protsendi võrra.

2015. aastal külastas Prantsusmaad 85 miljonit turisti. 2016. aasta arvud ei ole veel avalikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles