Naljakas video: Taani palub Euroopal oma turiste päikesepõletuse eest kaitsta

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani reklaam
Taani reklaam Foto: YouTube kuvatõmmis

Taani palub avalikult abi kõikide reisisihtkohtade kohalikelt, et nad kaitseksid naiivseid taanlasi päikesepõletuse eest.

Videos loeb Taani saatejuht Mikeal Bertelsen ette tõsimeelset teadet, mis kutsub üles inimesi taanlasi aitama. Bertelsen istub seejuures päikesepõletusega taanlaste kõrval, kes illustreerivad hästi seda, miks abi üldse vaja .

Videost selgub, et tugev päike on taanlastele ohtlik ning iga päev sureb üks taanlane nahavähki. Ühtlasi mõistab Bertelsen, et ka teistel riikidel on endilgi rohkelt probleeme, kuid avaldab siiski lootust, et leitakse hetk hädas taanlaste aitamiseks.

«Kümned tuhanded taanlased reisivad külmast pimedat põhjast teie ilusatele randadele ja kohe, kui nad näevad esimest päikesekiirt, heidavad nad kõrvale kogu ettevaatlikkuse ja praevad end päikese käes tund tunni järel,» räägib Bertelsen.

Lisaks kutsub ta kohalikke üles taanlastele meelde tuletama, et nad peaksid üles panema päikesevarju, kandma mütsi või määrima peale päikesekreemi.

Kampaania algatajaks on Taani Vähiliit ja turvalisusorganisatsioon TrygFonden. Reklaami levitatakse hispaania, kreeka, prantsuse, itaalia ja tai keeles. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles