Piltuudis: easyJet samastab Eestit vene kirikuga (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
easyJeti pardaajakiri Traveller
easyJeti pardaajakiri Traveller Foto: Mart Kallas

EasyJeti odavlennufirma pardaajakirjas Traveller on kujutatud kõik riigid, kuhu lennufirma lendab. Eesti on kaardil tähistatud vene kirikuga.

Postimehe toimetusse kirjutas üllatunud lugeja, kes avastas, et juba aastaid Eesti liine teenindav easyJet samastab meid vene kirikuga. «Avastasin ehmatusega, et lennuki istme taskus on nende ajakiri Traveller/.../, kus on Eesti sümboliks pandud kiibakas Vene kirik,» kirjeldas lugeja leidu.

«Meie kaardid on illustratiivsed, mitte geograafiliselt täpsed,» selgitas easyJeti esindaja Katie Kershaw. Ühtlasi ta vabandas, kui kaart kedagi solvas ning lubas, et järgmises trükis on viga parandatud. 

EASi turundusjuhi Piret Reinsoni sõnul on see probleem üsna sagedane, et Eestit samastatakse vene kirikuga. Probleemi allikaks on aga asjaolu, et kruiisituriste viiakse massiliselt Nevski katedraali vaatama. 

«Loomulikult teeb EAS ka Eesti kuvandi järelvalvet, aga paraku on nii, et meil ei ole konkreetselt sellist ametikohta, kes ainult sellega tegeleks igapäevaselt ja hommikust õhtuni,» täpsustas Reinson. «See on kõikide EASis töötavate inimeste kohustus, jälgida seda, kuidas Eestit maailmas tutvustatakse ja reklaamitakse».

Reinson rõhutas, et õnneks on ka toredaid ja tähelepanelikke kodanikke, kes väärkasutusest teada annavad ning lisas, et kõik tähelepanekud on oodatud aadressile brand@estonia.ee.

EasyJet teenindab kokku 802 liini ja ühendab omavahel 132 lennujaama. Kokku on easyJet esindatud 31 riigis. Peamiselt lendab easyJet Euroopas, kuid mõni sihtkoht asub ka Iisraelis, Egiptuses ja Marokos. Eestist lendab easyJet Londonisse ning Milanosse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles