2017. aasta Tourestil oli üheks populaarsemaks sihtkohaks Eesti

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10.-12. veebruaril toimub Eesti Näituste paviljonides Tallinnas 26. rahvusvaheline turismimess Tourest, kus on väljas ka Lääne-Virumaa esindus.
10.-12. veebruaril toimub Eesti Näituste paviljonides Tallinnas 26. rahvusvaheline turismimess Tourest, kus on väljas ka Lääne-Virumaa esindus. Foto: Andres Pulver

Juba teist aastat järjest on turismimessil Tourest ka suur Eesti ala ning sel aastal on mess täiendust saanud eraldi Eesti toidu alaga.

«Kui eestlane juba messile tuleb ja leti taha pidama jääb, küsib ta nõu, et mida võiks näha. Tundub, et tavapärased asjad on nähtud ja nüüd küsitakse pigem soovitusi,» selgitas Eesti Maaturismi esindaja Anneli Kana.

Inimesed ei tea ka ise, mida nad täpselt teha tahaksid. Messilt oodatakse valmis pakkumisi, mis sobiksid täpselt nende seltskonnale. Kindlasti ollakse uhked kõikide interaktiivsete lahenduste eest nagu Ahhaa keskus, ERM või energiakeskus.

Seni on eestlaste hulgas olnud kõige populaarsemad reisisihtkohad väikesaared ja tänaseks on nood oma esindustega ka messile jõudnud, rõõmustas Kana. Ühtlasi on messilt selgunud, et mitte kõike vajalikku ei leia internetist. Külastajatele meeldivad ülevaatlikud voldikud, kust saab informatsiooni mitme toote ja teenuse kohta. «Selle asemel, et minna sadadele internetilehekülgedele, saab lapata vaid kataloogi».

Ühtlasi on külastusvõimalused läinud järjest mitmekesisemaks. «Turism ei ole see, et ma olen kuskil ja vaatan vanu varemeid. On keegi, kes räägib kohalikke lugusid ja saab midagi kogeda ja maitsta. See, kas see on kodust kaugel või mitte, ei omagi tähtsust,» kinnitas Kana.

Lisaks saab rõõmu tunda selle üle, et järjest enam on neid, kes hakkavad väikeettevõtjateks ja pakkuma eripäraseid teenuseid. Eestis saab õues reisida terve aasta läbi ning avastada nii kõik neli aastaaega. Kana sõnul on selle talve trend soode peal uisutamine. «Igal aastal ei pruugi seda olla, kuid selliseid võimalusi on tegelikult palju».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles