Baltimaade vanimal turismimessil osaleb 500 eksponenti

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turismimess toimub juba 26. korda.
Turismimess toimub juba 26. korda. Foto: Endel Kasterpalu

Reedel algaval turismimessil Tourest on lisaks sadadele kodumaistele ja kümnetele välismaistele eksponentidele sel aastal esmakordselt esindatud Maldiivid ja Tiibet.

Kokku osaleb tänavu messil ligi 500 eksponenti 22 riigist. Esimest korda osalevad Maldiivid ja Tiibet, traditsiooniliselt on rohkete pakkumistega esindatud Läti, Leedu ja Soome, aga ka Valgevene. Samuti leiab messilt hulganisti võimalusi soojamaareisi soetamiseks.

«Tansaania, Lõuna-Aafrika Vabariik, Sri Lanka ja Etioopia on kindlasti sellised reisisihtkohad, mis on meie jaoks piisavalt eksootilised ja pakuvad hulganisti avastamisrõõmu. Matkamiseks ja maailmas ainulaadse kultuuri nautimiseks võiks sammud seada Gruusiasse või hoopis Tiibetisse,» kõneles Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Mariann Lugus.

«Ent loomulikult on võimalik leida häid pakkumisi traditsioonilisematesse puhkusepaikadesse nagu Tai, Kanaari saared, Itaalia ja Hispaania. Uuteks hittideks on saamas Montenegro, Küpros, oluliselt laienevad pakkumised Kreekas.»

Selleaastast Touresti peab Lugus läbi aegade üheks vahetumaks, kuna messi peahalli on püstitatud «Reisi targalt» ja «Reisiklubi» jutunurgad. Neil aladel on messikülastajatel võimalik kokku saada Eesti tuntud maailmaränduritega, kes jagavad põnevaid kogemusi enda reisidest, annavad soovijaile professionaalset reisinõu ning on valmis diskuteerima reisimisega seotud küsimuste üle.

«Koostöös Tallinna lennujaama ja sadamaga püstitatud jutuväravad on kindlasti koht, kust reisimiseks inspiratsiooni ammutada,» lubas Lugus. «Usun, et pärast Tiit Pruuli pajatusi Arktikast ja Antarktikast, Priit Kuuse ehk Wenna vahedaid reisilugusid teistmoodi Gruusiast või Silvia Pärmanni ja Gled-Airiin Saarso meenutustest viie aasta jooksul risti-põiki läbi rännatud Balkani poolsaarest tärkab külastajatel palju mõtteid, kuidas ka enda järgmine puhkus eriliselt meeldejäävaks teha.»

Reedest pühapäevani kestev Tourest toimub tavapäraselt Eesti Näituste messikeskuse kolmes hallis. Messi peahallist leiab Global Village alal välismaiseid sihtkohti, saab suhelda reisibüroode ja -korraldajatega, külastada jutunurki ning palju muud. 

«Puhka Eestis» hallis on kui peopesal kogu Eesti koos kõikide parimate tegijatega. 

«Elamused ja maitsed» hallist leiab koostöös Eesti Toiduteega maitsmiseks ja kaasa ostmiseks ohtralt ehedat kodumaist toidukraami ning samuti hulgaliselt vahvat tegevust pisiperele, sest Võrumaal lastele ja peredele puhkusevõimalusi pakkuvad ettevõtted kutsuvad kõiki Võrukaelu Võrumaale.

«Eelmise aasta väga uhkete Eesti siseturismi tulemuste valguses tuletame kõigile meelde, et Eestis on väga-väga palju põnevat teha ja avastada. Tourestile maksab tulla kindlasti ka neil, kes sel aastal pikemaid ja kaugemaid reise ei plaani,» kinnitas Lugus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles