11 nippi lennupiletite broneerimiseks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennupiletite ostmine
Lennupiletite ostmine Foto: SCANPIX

Igal reisisellil on parimate või odavamate lennupiletite leidmiseks omad nipid, millest kõik ei pruugi küll alati toimida, kuid sellegipoolest tasub neid igaks juhuks teada.

Kuigi ükski nipp ei garanteeri alati kõige soodsamaid pileteid ega kiiremaid otselende, võib nende teadmisest siiski kasu olla, et leida enda jaoks just sellised, mis toovad parimaid tulemusi, vahendab Business Insider.

1. Vaata läbi kõik variandid

Isegi kui sul on välja kujunenud mõni kindel broneerimissüsteem, mida sulle meeldib kasutada, tasub alati läbi vaadata kõik variandid. Seega kindlasti kasuta piletite otsimisel nii Momondot, Kayaki, Priceline'i kui ka Skyscannerit.

Ja ära unusta lennufirmade kodulehekülgesid. Sealt otsimine sageli paremaid tulemusi ei anna, kuid kunagi ei või teada, millal on firmal käimas mingi kampaania, mida reklaamitakse vaid kodulehel. Kodulehelt broneerimise eeliseks on ka see, et kui lend peaks hilinema või ära jääma, on lennufirmaga kergem asju ajada ja kompensatsiooni saada.

2. Ära karda vahemaandumisi

Kuigi seda teavad ilmselt juba kõik, ei tasuks vahemaandumisi karta, sest otselennud on tavaliselt alati kallimad. Kui otsid kõige kiiremat lendu ega hooli hinnast, siis tasub muidugi valida otselend, kui aga hind on oluline, siis vaata läbi kõik variandid.

Vahemaandumisi targalt ära kasutades võid näha isegi mõnd põnevat linna. Kui lendad näiteks läbi Riia või isegi Amsterdami, kus lennujaam on linnale suhteliselt lähedal, siis võib pikema vahemaandumise ajal õnnestuda ka linna külastada.

3. Puhasta küpsised ja kasuta alati privaatset akent

Otsingumootorid saavad üsna kiiresti aru, millist lendu sul täpselt vaja on ja kui otsid seda järjepidevalt, hakkavad hinnad märkamatult kallimaks muutuma. Selleks, et seda vältida, tuleks arvuti puhastada küpsistest ja kasutada privaatset ehk incognito akent.

4. Riski ja broneeri lühikese ümberistumisega lend

Seda nippi saab kasutada küll vaid siis, kui ka jätkulennud on sama lennufirmaga, millega esimene ots. Kui broneerid lühikese ümberistumise, millest tavaolukorras peaaegu kindlasti maha jääd, siis on lennufirma kohustatud sulle korraldama uue lennu sihtkohta.

Kui lendad näiteks kahe ümberistumisega ning pärast esimest lendu jääd oma järgmisest lennust maha, saad lennufirmal paluda end panna otselennule sihtkohta. Seega jääb ära üks lisavahemaandumine.

Kui lennufirma seda aga teha ei saa, siis pead leppima sellega, et ootad lennujaamas järgmist sobilikku lendu võib-olla üsna pikka aega, mistõttu sobib see nipp vaid tõesti riskialtidele reisijatele.

5. Ära kasuta ainult ülimalt tuntuid lennufirmasid

See nipp kehtib peamiselt just kauglendude puhul. Ilmselt on kõik harjunud kasutama Lufthansat, KLMi või viimasel ajal ka Qatar Airwaysi ja Cathay Pacificut, kuid pikamaalende teevad ka odavamad lennufirmad nagu WOW Air, Norwegian ja XL Airways France.

6. Sega oma IP aadressi jälgi

Kui oled niivõrd suur professionaal, et suudad oma IP aadressi jälgi segada, siis võib mõnest teisest riigist piletite broneerimine olla oluliselt soodsam. Hinnad kujundatakse ikka rahvastiku maksejõukuse järgi, seega kui broneeriksid pileti Indiast, võiksid saada kindlasti soodsamaid variante.

Sellisel juhul tuleks silmas pidada, et ei ostaks kogemata piletit, mis on mõeldud ainult kohalikele elanikele. Kuigi tavaliselt keegi seda ei kontrolli, on kindlam, kui oled ostnud ikka välismaalase pileti.

7. Broneeri pilet nii, et sinu vahemaandumine oleks tegelikult sihtkoht

Kui soovid lennata näiteks Riiga aga otselennud Läti pealinna on liialt kulukad, võid uurida, mis maksavad piletid Amsterdami läbi Riia. Võib juhtuda, et nii saad hoopis soodsama hinna. Küll aga ei tohi sellisel juhul kaasa võtta kohvrit, sest muidu jääb see Amsterdami lennujaamas pagasilindile tiirutama.

Samuti tasuks tähelepanu pöörata ka sellele, et kuigi selline tegevus ei ole reeglite vastane, see lennufirmadele siiski ei meeldi. Seega, kui peaksid sellega vahele jääma, võib mõni firma teha trahvi või tühistada tagasilennu pileti.

8. Otsi «viienda vabaduse lende»

Lennufirmad lendavad tavaliselt oma kodujaama ja teiste sihtkohtade vahelt. Mõnikord tuleb aga ette, et lennufirma teenindab ka kolmandaid liine. Näiteks Singapore Airlinesi lennuk, mis lendab Singapurist New Yorki, kuid teeb vahemaandumise Frankfurdis, kuulub sinna kategooriasse.

New York ja Frankfurt ei ole firma kodujaamaks. Kuigi piletid ei ole selliste lendude puhul odavamad, on lennukid sageli paremad, kui need, mis tavaliselt neid liine teenindavad. Ühtlasi ei ole lennufirmadel lubatud neid ühendusi kodulehekülgedel ja otsingumootorites reklaamida. Küll saab neist üsna hea ülevaate Fly Pointy End lehelt.

9. Lenda varahommikul

Hommikul lendamisel on omad eelised. Kui midagi peaks juhtuma ja su lend tühistatakse, siis on piisavalt veel aega, et samal päeval uuele lennule saada ja ikka sihtkohta jõuda. Lisaks, kui lennuk peaks olema ülebroneeritud, saad vabatahtlikuna oma piletist loobuda. Lennufirma teeb seega sulle uue broneeringu järgmisele lennule ja tavaliselt antakse siis ka parem istekoht.

10. Osta üheotsapilet ning lenda eri lennujaamadest

See lahendus ei pruugi olla odavam, kuid piisava katsetuse puhul võid leida just endale sobiva lennupileti. Näiteks kui soovid külastada Saksamaad, võid lennata Münchenisse, kuid tagasi tulla hoopis Frankfurdist.

11. Otsi pileteid ühele inimesele, isegi kui plaanid neid osta mitmele

Lennufirma võib kergitada hindasid, kui on näha, et sa otsid pileteid mitmele inimesele. Seega kui teed otsimisega alles algust, otsi alati kõigepealt ühele inimesele ning lisa teised pärast juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles