Suusatajaid ootab Alpides lumepuudus

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meribeli suusakuurort Prantsusmaal
Meribeli suusakuurort Prantsusmaal Foto: Scanpix/AFP

Juba neljandat aastat järjest ei saa Alpi suusakuurordid kiidelda heade ilmaoludega ning suusatajad peavad leppima tõsise lumepuudusega.

Kõige kehvem on lumeseis hetkel Šveitsis ja Austrias, kuid ka Prantsusmaa suurtes kuurortides on paljud rajad suletud, vahendab Daily Mail. Nii on Chamonix kuurordis Prantsusmaal täna avatud 34 rada 154st.

«Aeg-ajalt on arusaadav, kui ilmaolud on hooaja alguses kehvad, kuid kui see juhtub mitu aastat järjest paneb see imestama,» ütles ilmajälgija Weather to Ski tegevjuht Fraser Wilkin. Ta lisas, et Alpides on praegu oluliselt vähem lund, kui sel perioodil peaks olema.

Lumenappus on viimastel aastatel suurendanud ka oluliselt õnnetuste hulka, sest sportlased peavad end järjest väiksemale lumelapile ära mahutama. Siiski annavad kõik kuurordid endast parima, et lund ka juurde toota, et soovijad saaksid siiski suusatada.

Praeguse ilmateate kohaselt on suuremat lumehulka oodata uuel aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles