Rumeenias avatakse turistidele üks Euroopa pikimaid koopaid

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fagarase mäed
Fagarase mäed Foto: SCANPIX

Rumeenias avatakse 2020. aastal juba neljas rahvuspark ning valitsuse plaan on muuta sealne Fagarase mägipiirkond Euroopa Yellowstone'iks.

Juba 2017. aastal avatakse turistidele aga Rumeenia pikim ning Euroopa üks pikimaid koopaid Pestera Vantului. Selle kogupikkus on 50 kilomeetrit ning koopal on vaid üks sissepääs, vahendab Lonely Planet.

Koobas avastati juba 1957. aastal, kuid seni on seal ringi uudistanud vaid koopauurijad, kel kulub ühest otsast teise saamiseks vähemalt kaheksa tundi. Koobas on ühtlasi kuulus oma geoloogiliste moodustiste ja nahkhiirte koloonia poolest.

Keskmine temperatuur koopas on 11,8 kraadi ja sisenedes on tunda tugevat tuuletõmmet. Tõlkes tähendabki koopa nimi tuule koobast.

Rumeenia valitsus loodab, et rahvuspargi loomine tõmbab ligi ka rohkem turiste ja aitab piirkonda jätkusuutlikumalt ülal pidada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles