Turistid käivad Põhja-Koreas odava kanepi järel

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-Un ühte farmi inspekteerimas
Kim Jong-Un ühte farmi inspekteerimas Foto: SCANPIX

Hiina turistid sõidavad Põhja-Koreasse, et sealt osta kokku suurtes kogustes odavat kanepit. 

Kanepi kasvatamine on Kim Jong-uni karmi režiimi all täiesti legaalne, mistõttu on see suurepärane võimalus farmeritele teenida suuremal hulgal raha, vahendab news.com.au.

Piirilinn Rason on saanud kanepikaubanduse keskuseks, kust võib kilo kanepit kätte saada kõigest 4,2 euro eest.  Rasoni elanikud ostavad farmeritelt kanepit kokku, makstes vaid 4,11 eurot kilo eest. Seejärel müüakse see hiinlastele maha.

Külastajad peavad saama spetsiaalse viisa, et piirkonda siseneda. Kommunistlikus Hiinas on kanepi omamine, müük või transportimine rangelt keelatud, isegi kui tegu on ravikanepiga. Põhja-Koreas on kanepit kasvatatud aga 1980ndatest aastatest ja see klassifitseerub seal seemneõli taimede alla.

Rasoni tollitöötajad küll mõistavad kuivatatud kanepi tarbimisega kaasnevaid ohtusid, kuid nad suhtuvad sellesse, kui ükskõik millisesse taimeliiki ning lubavad hiinlastel seda üle piiri vedada nii palju kui viimastel jaksu on.

Seni ei olnud kohalikud aga mõistnud, et kanep võib neile suuremal hulgal raha sisse tuua, nüüd on see aga muutunud. Kanepit võib näha Põhja-Koreas kasvamas peaaegu kõikjal.

Endine liider Kim Il Sung õhutas kanepikasvatust takka, et päästa riiki 1980ndatel levinud küpsetusõli põuast. Paljud kasvatavad seda endiselt õli saamise eesmärgiks, kuid suur osa kasvab ka metsikult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles