Õlu, mis aitab loodust päästa

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu
Õlu Foto: SCANPIX

Suur Vallrahu Austraalia külje all on suures ohus, mistõttu on otsustanud üks alkoholitootja omalt poolt selle säilimisele õla alla panna.

Good Beer Company tegi õlle, mille müügi kasumist läheb pool Vallrahu säilitamiseks. Nüüd on projektiga ühinenud ka Austraalia suurim kruiisifirma P&O Cruises, vahendab Travel and Leisure.

Kõikidel kruiisilaevadel hakatakse müüma Great Barrier Beeri ehk Suure Valli Õlut, mille müügist samuti pool läheb Austraalia Merekaitse Ühingule. Kruiisifirma teeb rohkem reise vallrahu lähistele, kui ükski teine sealne teine ettevõte.

Teadlaste sõnul on 93 protsenti vallrahust juba tugevalt kahjustunud ning see protsess järjest süveneb. Kliima soojenemine ning sellega kaasnev veetemperatuuri tõus ning ühtlasi ka happelisuse tõus mõjuvad korallidele hävitavalt. Kui asi nii edasi läheb, võib mõnekümne aastaga Suur Vallrahu hävida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles