Galerii: õõvastav taimetoitlaste festival Tais

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Phuketis peetakse igal aastal taimetoitlaste festivali, millega üritatakse eemale peletada pahasid vaimusid.

ETTEVAATUST! Pildid galeriis võivad olla häirivad!

Igal aastal tähistatakse Phuketis mitmepäevast taimetoidufestivali, kus Hiina pühamute austajad panevad enda põskedest läbi kõiksugu teravaid esemeid. Lisaks ei tohi nad üheksa päeva jooksul tarbida liha.

Hiinlased usuvad, et hoidumine lihast ning kõigest sellelaadsest nende kalendri üheksandal kuul aitab neil säilitada rahu ja toob tervist. Kuigi festivali alguse täpsed põhjused ja aeg on teadmata, arvatakse, et festivali ajalugu ulatub 1800ndate algusesse. Ilmselt tõi traditsiooni Phuketi saarele Hiina ooperitrupp, kes haigestus saarel malaariasse.

Seejärel loobus grupp täielikult lihast ning hakkas jumalate poole palvetama, et oma keha puhastada. Imekombel saidki kõik grupi liikmed terveks, mistõttu nad linnas ka pidutsesid. Sellest on aja jooksul arenenud aga suurem festival, kuhu sõidetakse ka Hiinast ning mujalt Aasiast.

Lisaks oma näo augustamisele kõnnivad osalejad sütel ja teevad muid hulluseid, et jumalaid neid edaspidi kaitseks. Osalejate julgus peaks eemale peletama pahasid vaimusid. Ühtlasi usuvad osalejad, et armid ei jää suured ning ka veritsus on väike.

2011. aastal sai viga 74 inimest ja üks sai surma. Vigastused tekkisid siiski peamiselt meelelahutuseks kasutatavate paugutajate vale kasutamise pärast.  Paraadi on alati jälgimas ka kiirabi, kes vajadusel inimestele abi annab.

Festival toimub iga aasta septembri lõpus ja oktoobri alguses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles