Turistid sunniti India tänavatel kerjama

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India vana raha
India vana raha Foto: SCANPIX

Pärast India suurte rahatähtede kehtetuks kuulutamist jäid paljud turistid hätta ning olid sunnitud tänavatel kerjama.

Lisaks sellele, et suured rahatähed kuulutati kehtetuks, sai raha kiiresti otsa ka kõikidest pangaautomaatidest ning kuna kaardiga sageli maksta ei ole võimalik, siis jäid paljud  turistid sisuliselt ilma rahata, vahendavad India Times ja  news.com.au.

Paljud turistid on appi võtnud oma anded ning hakanud tänavatel esinema, et seeläbi raha koguda. Turiste on nähtud tänavatel seismas plakatitega «sina saad meid aidata» või «rahaprobleem». Ühtlasi üritatakse pääseda ka riigi pealinna New Delhisse, et saada abi oma koduriigi saatkonnalt. Kommertspangad ei vaheta ka vanu rahatähti enam välja ning muidu saab korraga raha vahetada vaid 40 euro ulatuses.  

Käibele on antud ka uued 2000 ja 5000 ruupia rahatähed, kuid need ei ole veel laialdaselt kasutuses. Raha kehtetuks kuulutamise eesmärgiks on võidelda korruptsiooniga. Lähiajal pidurdab käik ilmselt India majandust, kuid pikemas perspektiivis on oodata positiivset mõju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles