Šveitsi jõuluturul müüakse 230 euroseid hot doge

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hot Dog
Hot Dog Foto: SCANPIX

Zürichi jõuluturul võib leida Taani müügiputka, kus hot dogi saab soetada kopsaka 230 euro eest.

Kiirtoidu teeb niivõrd kalliks vorsti tegemisel kasutatud Kobe veiseliha. Jaapani eritõugu lehmasid kasvatavad vaid kindlad loomapidajad, nad järgivad eridieeti ning neid masseeritakse iga päev sakega, et rasv ja lihamass oleksid ühtlased, vahendab Nu.nl

Liha on selle tulemusena hästi marmoreeritud ning on maitselt pehme. Kallile hot dogile lisab maitset veel ka valge trühvli ning šampanjakaste. Nagu õigele vorstisaiale kohale, on sellel ka tavaline ketšup, sinep, sibul ja prantsuse majoneesikaste.

Pärast tellimuse sisseandmist tuleb klientidel aga vähemalt 40 minutit oma kiirtoitu oodata, sest iga vorsti järele sõidetakse 25 kilomeetri kaugusele. Müüjate sõnul ostetakse igal hooajal umbes 30 hirmkallist vorstisaia. Lisaks saab sealt osta ka tavalist, viie eurost hot dogi, mis läheb tavaliselt paremini kaubaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles