Maailma kõige veidraimad seadused

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulnukate rünnak
Tulnukate rünnak Foto: SCANPIX

Veidraid seaduseid on maailmas hulgaliselt ning inimesed ei pruugi nendest teadlikud olla.

Alles hiljuti kaotati Pariisis ära seadus, mis keelas naistel pükse kanda, mistõttu on sobilik tähelepanu pöörata ka teistele veidratele reeglitele, millest kohalikud ega turistid ei pruugi teadlikud olla, vahendab Telegraph.

1. Suremine keelatud - Longyearbyenis on suremine keelatud, sest sealses külmas kliimas surnukehad ei kõdune. Seega, kui keegi peaks seal jääma tõsiselt haigeks, siis transporditakse see inimene kiiresti Norra maismaale, et ta saaks seal rahulikult surra.

2. Nätsu närimine - alates 1992. aastast ei tohi Singapuris nätsu närida. Ainukeseks erandiks on nikotiininäts, kuid ka seda saab ainult apteegist ning retsepti alusel.

4. Duriani puuvili - Kagu-Aasias on durian üsnagi populaarne ning vaatamata kohutavale haisule on vili tegelikult üsna maitsev. Seda armastavad väga ka kohalikud, kuid paljudes bussides, metroodes, hotellides ja lennujaamades on selle tarbimine ja isegi kaasa võtmine keelatud.

5. Kõht täis - väidetavalt ei pea Taanis restoranis oma toidu eest maksma, kui pärast pearoa söömist ei ole kõht täis.

6. Puutumatud turvamehed - kui mõni turvatöötaja on lennujaamas liiga agressiivne ning tahab sind ning sinu asju ilma põhjuseta kuid väga põhjalikult läbi otsida, siis vähemalt Inglismaal ei ole mõtet kohtusse minna. Sealses seaduses seisab, et kohtusse ei tohi kaevata ilma kuu ajalise ette teatamata. Samuti seisab seaduses, et kui reisijal on kaebuseid, peab ta kohtusse minema hiljemalt ühe kuu jooksul.

7. Ümmargune kõht - Jaapanis ei tohi olla rasvunud. Nende rahvastikust on rasvunud kõigest viis protsenti, mis on väga väike osa. 2009. aastal kehtestati veel teinegi seadus, et üle 40 aastastel meestel ei tohi vööümbermõõt ületada 80 sentimeetrit ning naistel 90 sentimeetrit. Ometi on erand tehtud sumomaadlejatele.

8. Aluspesu - kuigi Tais võib kohata paljugi veidrat, siis ometi ei luba nad inimestel ilma aluspesuta kodust lahkuda. Kindlasti ei tohi ka ilma särgita autot juhtida. Lisaks ei tohi astuda seal ühegi rahatähe peale või kuningapere solvata.

9. Safari - kui oled Keenias safaril ning teie teejuht otsustab ühtäkki autost välja astuda ja väikese jalutuskäigu teha, siis ei tohiks talle kindlasti järgida, välismaalasi võidakse sellise tegevuse eest karistada.

10. Lapsed auto all - Taanis peaks seaduse kohaselt enne auto käivitamist alati vaatama auto alla, et olla kindel, et sinna ei ole roninud mõni laps. Kui aga peaksid sellepärast vangi sattuma, ei tasu muretseda, sest Taanis ei ole vanglast põgenemine seadusega keelatud.

11. Tõmba vett - Šveitsis tuleb oma vajadusi väga täpselt kontrollida, sest pärast kella kümmet õhtul ei tohi kortermajades enam vett tõmmata, sest see heli tekitab liiga suurt müra.

12. Passid kõigile - kunagi kuulusid kõikide Inglise kodanike passid Tema Majesteedi valitsusele. 1955. aastal aga tegi Earl Jowitt selgeks, et passid ei saa valitsusele kuuluda, sest valitsus ei ole juriidiline keha. Sellest ajast saati ei olegi passidel tegelikult enam omanikku.

13. Kaitsevärv - mõnikord võib olla mõnus matkama minna kaitsevärvi riietuses, kuid seda ei tohiks teha kindlasti Trinidad ja Tobagos ning St Lucial, sest seal on see keelatud. Sellega üritatakse vältida olukordi, kus tsiviilisikud matkisid sõjaväelaseid.

14. Tulnukad - Suurbritannias kehtib seadus, mille kohaselt võib välisminister mõistlikkuse piires kasutada tulnukate sissetungi takistamiseks jõudu. Siiski ei tohi ta seda teha, kui tulnukatel peaks sissetungimiseks olema luba.

15. Joomine - St Louisis ei  või juua tänaval istudes õlut. Chicagos ei tohi aga alkoholi juua püsti seistes. Topeka linnas ei tohi veini serveerida teetassist ja Clevelandis tohib viskipudelist otse juua vaid üks inimene. Saskatchewanis Kanadas ei tohi aga õllebaarides vett juua.

16. Taksomeeter - Tšehhi taksodes kehtib kolm hinnataset. Esimesed kaks on mõeldud tavapärasteks sõitudeks, kuid kolmanda võib sisse lülitada vaid siis, kui on toimunud tuumaplahvatus ning selle mõjude eest tuleb põgeneda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles