Tai viisad hakkavad kehtima kümme aastat

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turism
Turism Foto: SCANPIX

Tai valitsus on otsustanud pakkuda kümne aastaseid viisasid välismaalastele, kel vanust rohkem kui 50.

Vanemate inimeste viisa pikendamisega loodab Tai valitsus ergutada riigi meditsiini- ja heaoluturismi. Viisa antakse esialgu viieks aastaks, kuid pärast seda on võimalik seda veel viis aastat pikendada, vahendab Lonely Planet.

Kehtima jääb siiski reegel, et kõik välismaalased peavad iga 90 päeva järel endast immigratsioonipolitseile märku andma. 

Sobilikud kandidaadid kümneaastase viisa saamiseks peavad olema üle 50 aasta vanad, nende kuu sissetulek peab olema vähemalt 2657 eurot või neil peab pangakontol olema vähemalt 79 706 eurot. See summa peab sellisena säilima vähemalt aasta vältel pärast viisa saamist. Ühtlasi peavad soovijad olema kindlustatud 948 euro ulatuses ambulatoorsele ravile ning 9480 euro ulatuses haiglaravile.

Pikema viisaga soovitakse julgustada vanemaid inimesi Taisse pikemalt paigale jääma ning sealset elu nautima, rääkis asepeaminister Col Apisit. Praeguse viisaga võivad inimesed riigis olla vaid aasta, mistõttu annab uus seadus loodetavasti hoo sisse ka pensioniealiste turismiturul, lisas ta.

Peamiselt loodetakse turiste kohale meelitada Austraaliast, Kanadast, Hiinast, Inglismaalt, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Indiast, Jaapanist, Norrast, Rootsist, Šveitsist, Hollandist, Taiwanist ja Ameerika Ühendriikidest.

Arvatavasti võttis Tai ette sellise sammu, sest nende naaberriik Malaysia lubab vanematel inimestel vabalt riigis viibida ning lubab neil omada ka seal kinnisvara. Ühtlasi plaanib säärase käigu teha ka Kambodža, kuid sarnaselt Taile võib tulevikus välismaalane osta seal vaid kortereid ning ei tohi soetada endale maad.  

Eesti kodanikul on turismi eesmärgib Tais võimalik viisavabalt viibida kuni 30 päeva, eeldusel, et riiki saabutakse lennukiga. Juhul, kui sisenetakse Taisse mööda maad või merd, on viisavaba viibimise periood 15 päeva. 

Viisavabalt riiki sisenemiseks peab turistil kaasas olema pass, mis kehtib vähemalt kuus kuud alates esimesest Taisse sisenemise päevast, edasi-tagasi lennupiletid ning piisavad rahalised vahendid. 

Piisavateks rahalisteks vahenditeks peetakse 265 eurot inimese kohta või 529 eurot pere kohta. Lisaks on soovitatav omada ka tervise- ja reisikindlustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles