Paigad, mida turistid enam kunagi ei külastaks (2)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüütu
Tüütu Foto: SCANPIX

Reisimisel puututakse kokku eri kultuuridega ja kui selleks ei olda valmis, siis võib see põhjustada omajagu ebameeldivusi.

Turistid on internetiavarustes kirjeldanud paikasid, mida nad enam kunagi külastada ei soovi. Sageli aga on selgitused üsna kentsakad, vahendab Daily Mail.

1. Egiptus

«Seal lõhnab halvasti ja kaupmehed on liiga pealetükkivad»

«Kohe, kui lennukist  välja astud, tunned prügi ja solgi lõhna. Raha, mis ma lennujaamas vahetasin, oli nagu määrdunud ja kortsunud hallikasroosa taskurätt.»

«Kaupmehed krabavad su tänaval kinni, tirivad oma poodi ning «aitavad» sul asju selga proovida ning seda kõike saadab rohke käperdamine. Äraütlemisest nad aru ei saa ja neil on väga tugev haare.»

2. Ameerika Ühendriigid

«Kõik inimesed on võltsid.»

«Walmarti kliendid on lihtsalt hirmuäratavad.»

«Ükskõik, kuhu me ka ei läinud, seal oli kanepi lõhn. Seda oli kõikjal – hotellitubades, rannas ja parkimisplatsidel. Samuti oli igal pool võltsi sõbralikkust, nad naeratavad nii kaua, kui sa neile maksad, aga selja taga räägivad sinust halba.»

3. Luksemburg

«Seal puudub igasugune elu. Meil oli igav. Rongid olid pooleldi tühjad, restoranid olid igavad ja inimesed  ükskõiksed»

«Elasin seal aasta. Kohutav ilm, kohutav toit, ainult finantsinimesed ja pangad.»

4. Liechtenstein

«Ma tean, et inimestel on seal kõrged palgad ja nad elavad head elu. Seega saavad nad oma igavusepisaraid rahaga kuivatada.»

«Hulgaliselt tühje maju, mida maksude pärast üleval pidada ja hulgaliselt kruiisilaevu.»

5. Šveits

«Liiga idülliline.»

«See on ilus riik, kuid mul on pidevalt tunne, nagu mul oleks alaväärsuskompleks. Lihtsalt liiga perfektne.»

6. Kanada

«Seal ei olnud üldse liiga suuri portsjoneid või praetud toite. Seal ei olnud piisavalt relvasid, inimesed olid liiga viisakad (palusid pidevalt vabandust) ning nad soovisid alati juua Arabica kohvi.»

7. Tšiili

«Kui kõndida rahvarohkel turul või vaadata mõnd monumenti, inimesed lihtsalt pobisevad. Metroos on täielik vaikus. Muidugi ka toit ja alkoholipuudus.»

«Just nagu väga tore, kuid emotsionaalselt tundetu inimene oleks halb elukaaslane – nii tüütas Tšiili mind surmani ära oma ilusate vaadete ning viisakate inimestega»

8. Venemaa, Vladivastok

«Enamik vaatamisväärsuseid on lihtsalt vanad Nõukogude-aegsed monumendid, mis on sama hea, kui istuda diivanil ja seina vahtida.»

9. Bahrain (ramadaani ajal)

«Ma arvasin, et ramadaan välismaalastele ei kehti. Ma eksisin. Me ei saanud midagi väljaspool lennujaama süüa ega juua, mis võttis ära ühe välismaale reisimise peamise rõõmu.»

10. Panama, Jamaica, Prantsusmaa, Malaysia

Kõiki neid riike toodi välja paikadena, kus on kohutav taksomajandus.

«Meid visati taksost välja lihtsalt sellepärast, et panime pagasiluugi liiga tugevasti kinni,» kirjutati just Malaysia kohta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles