6 asja, mida kõik hinnas paketi puhul alati küsida

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkusereis. Pilt on illustratiivne.
Puhkusereis. Pilt on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Igas kuurordis on erinev kvaliteet ja varieeruvad reeglid, mistõttu tasuks hotelli registreerimisel alati üle täpsustada oma puhkuse detailid.

Selleks, et puhkus tuleks imeline, peaks kohe alguses välja selgitama, millised on paketi reeglid ning kuidas kõiki neid hüvesid nautida saab, vahendab The Insider.

1. Restoranid - kindlasti tuleks uurida, kas restorani sööma minekuks tuleb koht broneerida või võib sinna niisama kohale marssida. Ühtlasi tasuks täpsustada, kas restoranis kehtivad ka mingid riietumisnõuded või on see vabal valikul. Kindlasti peaks küsima ka, mis täpselt hinnas on, sest tihti võib juhtuda, et mõne peenema veini või roa eest tuleb lisa maksta.

2. Meelelahutus - kuurordid on tihti väga suured ning seal toimub pidevalt erinevaid üritusi ja etendusi. Selleks, et millestki põnevast ilma ei jääks, tuleks kohe küsida, kust on võimalik meelelahutusprogrammi kava näha. Lisaks võib alati uurida, millised on töötajate arvates parimad üritused ja etendused.

3. Tegevused - kindlasti tuleks kindlaks teha, millised tegevused ja väljasõidud on hinnas. Mõnes kuurordis on hinna sees isegi päevaekskursioonid mõnele paradiisisaarele. Tihedamini võib juhtuda, et paketihind sisaldab ka erinevaid sportlikke tegevusi nagu snorgeldamine, süstaga sõitmine või surfamine.

4. Jootraha - juba riigiti on jootraha andmise kombed erinevad, kuid erinevusi võib leida ka kuurortides, mistõttu tasuks alati järele uurida, mida personal ootab ning kuidas on kombeks. Mõnes kuurordis lisatakse jootraha kohe juba arvele, teises paigas tuleb selle eest aga ise hoolt kanda.

5. Minibaar ja toateenindus - sageli on küll need lisahinna eest, kuid võib juhtuda, et ka need teenused on tasuta. Isegi kui minibaar kogu täiega ei ole tasuta, siis võib hinna sees olla aga pudelivesi.

6. Pileti klass - sõltuvalt kuurordist ja aastaajast võib üsna väikese lisatasu eest saada kõrgema klassi toa või paketi. Igaks juhuks tasub seda alati küsida, sest keelduda saab ju alati. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles