Tenerifel aktiviseerus El Teide vulkaan (3)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
El Teide vulkaan
El Teide vulkaan Foto: SCANPIX

Kanaari saarte vulkanoloogia instituudi raportite kohaselt aktiviseerus pühapäeval kuulus El Teide vulkaan Tenerifel.

El Teide vulkaani ümbruses toimusid kümnetes väikeseid maavärinaid, millest ükski ei ületanud 1,5 palli Richteri skaalal. Kuigi pärast pühapäevaseid värinaid ei ole vulkaan enam tegutsenud, siis on sellised värinad tunnuseks aktiivsele vulkaanile, mistõttu tuleb seda protsessi ka lähemalt jälgida, seisab Kanaari saarte vulkanoloogia instituudi INVOLCAN lehel.

Esialgu räägiti, et toimus 98 väikest maavärinat, kuid INVOLCANi hinnangul võivad need numbrid olla oluliselt suuremad ja ulatuda isegi üle 400. Pühapäeva õhtul, pärast kella kuut õhtul, muutusid eraldiseisvad seismilised tõuked ühtseks pikaks laineks, mis kestis kokku kaks ja pool tundi.

Praegu aktiivsust veel uuritakse, sest tekkis ka kahtlus, et värinad olid maapinnale oluliselt lähemal, kui esialgu arvati. Vaatamata sellele, et tegu on ebatavalise aktiivsusega, rõhutatakse INVOLCANi kodulehel, et paanikaks ei ole põhjust. See fenomen võib sama kiiresti kaduda kui ka tekkis ning El Teide aktiivsust jälgitakse pidevalt. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles