Paik, kus tehakse udust viina

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Johanna Vahuri
Copy
San Francisco
San Francisco Foto: SCANPIX

San Fransiscos udust puudust ei tule ning üks ettevõte on otsustanud seda eriskummalisel moel ära kasutada.

Alkoholifirma lisas enda valikusse Fog Point viina, maailma esimese vägijoogi, mis on tehtud udust, vahendab Lonely Planet.

Ettevõte Hangar1 kasutab udupüüdjaid, et saada kätte pisikesed veeosakesed. Seejärel segatakse saadud vesi destillaadile. Udupüüdjad on disaininud Fog Quest, kelle esindaja sõnul lahendaks udu kasutamine palju probleeme. Selle projektiga soovivad nad tõsta maailma teadlikkust jätkusuutlikest veeallikatest, samal ajal luues midagi teistsugust nagu uduviin.

Külastajad saavad teha viinavabrikus ka väikese ringkäigu või proovida sealses restoranis uduviinaga tehtud kokteili, mille eest tuleks välja käia 38 eurot. Üks pudel sellist omapärast kanget maksab aga 110 eurot, kuid kõik müügist teenitud raha läheb jätkusuutliku veevarustuse laiendamisele. 

Tagasi üles