Tasuta internet võib lennujaamadest kaduda (1)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet lennujaamas
Internet lennujaamas Foto: SCANPIX

Kui praegu on enamikus lennujaamades võimalik kasutada tasuta internetti, siis mõne aasta pärast see võimalus kahaneb oluliselt.

Uuringuga tehti kindlaks, et praegu on reisijatel võimalik kasutada tasuta internetti ligi kahes kolmandikus maailma lennujaamadest, kuid 2019. aastal kahaneb see võimalus 54 protsendini, vahendab Travel and Leisure.

«Internet jääb reisijatele siiski kättesaadavaks, kuid paljud lennujaamad muudavad selle lihtsalt tasuliseks,» rääkis uuringu eestvedaja Nigel Pickford. Paljud paigad võtavad tulevikus kasutusele hübriidmeetodi, kus esialgu on reisijal võimalik tasuta internetis liikuda, kuid teatud aja möödudes tuleb neil juba maksma hakata, lisas ta.

Uuringus ei toodud välja, millised lennujaamad plaanivad tasuta interneti võimalust vähendada, kuid peamiselt kuuluvad sinna ringi lennujaamad Põhja-Ameerikas ja Lähis-Idas.

Peamisteks põhjusteks, miks lennujaamades tasuta internet kaotatakse, on võimsamad nutiseadmed. Reisijatel on kaasas paremad ja kiiremad telefonid, mis nõuavad paremat ühendust. Telefone kasutatakse nüüd lisaks e-kirjade lugemisele ka videote vaatamiseks või lehekülgede külastamiseks, kus on ohtralt pildimaterjali, selgitas Pickford.

Lisaks on oodata ka reisijate hulga kasvu, see mõjutab  internetiühendust veelgi tugevamini. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles