Suvelõpu trend: tervisehädad reisil ja purunevad nutiseadmed

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

ERGO kindlustusele laekus augustis 2550 kahjuteadet. Lisaks tavapärasele kõrgele sõidukikahjude arvule andsid suve teises pooles tooni sagenenud kahjud nutiseadmetega ning tervisehädad reisidel. 

Varakahjudest on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kõige enam sagenenud kodukahjude arv. «Järjest kasvav trend on nutiseadmete kahjustamisega seotud juhtumid,» selgitas ERGO kahjukäsitluse osakonna juhataja Caterina Lepvalts. Suurim varakahju oli augustis vedaja vastutuse kindlustusliigis. «Harjumaal sõitis teelt välja kaubik, mille esialgne kahju ulatus 60 000 euroni,» lisas Lepvalts.

Isikukahjude osas laekus augustis suvisele ajale kohaselt rohkelt reisikindlustuse juhtumeid. «Suurem osa oli seotud tervisehädadega populaarsetes suvituspaikades, nagu Hispaanias, Bulgaarias ja Kreekas. Kindlasti tasub Euroopa piires reisides lisaks Euroopa ravikindlustuskaardile ka reisikindlustus sõlmida. Reisikindlustus hüvitab need kulutused, mida ei kata Euroopa ravikindlustuskaart, näiteks vajadusel haige koju toomisega seotud kulutused,» soovitas Lepvalts. Lisaks paistsid silma lennugraafiku muutustest tingitud sagedased reisi katkemise juhtumid.

Sõidukikahjusid registreeriti augustis üle 1500. «Suurim kahju kaasnes Harjumaal toimunud liiklusõnnetusega, kus veoauto juht ei märganud kõrguspiirangut ja sõitis haagisel oleva traktoriga vastu ehitamisjärgus olevat silda. Esialgne kahju ulatus selle juhtumi puhul 50 000 euroni. Kasko juhtumitest toimusid mõlemad suuremad õnnetused vihmamärjal teel, kus paraku juhtidel ei õnnestunud autot teel hoida. Kahjusumma on mõlemal juhul ligi 30 000 eurot,» kommenteeris Lepvalts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles