Hiljuti avatud maailma kõige pikem klaasist sild suleti ajutiselt külastajatele

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Hiinas Hunani provintsis avati kaks nädalat tagasi maailma kõige pikem klaasist sild, mis seni on pälvinud suurt rahvusvahelist tähelepanu. 

Maailma kõige pikem ja kõrgem klaasist sild on 430 meetrit pikk, kuus meetrit lai ja 300 meetrit kõrge. Olenemata sellest, et huvi silla vastu on tohutu, suleti sild ajutiselt külastajatele, vahendab Lonely Planet.

Foto: AP / Scanpix

Sild on juba purustanud mitmeid rekordeid ja kuigi selle kandevõime on 8000 inimest päevas, on huvi silla vastu kümme korda suurem. Esindajad ütlesid CNNile, et sillaga ei ole mitte mingisuguseid probleeme. Väidetavalt suleti klaassild sellepärast, et on tarvis parandada rajatist selle ümber, sealhulgas parkimisplatse ja piletisüsteeme. Praegu on ebaselge, millal sild uuesti külastajatele avatakse, aga väga paljud inimesed on õnnetud, et ei pääse uuele vaatamisväärsusele.

Foto: Reuters / Scanpix

Vaata videot maailma pikimast klaasist sillast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles