Tallinna Lennujaama läbis augustis üle 228 000 reisija

Reisile.ee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam
Tallinna Lennujaam Foto: Erik Prozes / Postimees

Augustikuus teenindati Tallinna Lennujaamas 228 175 reisijat, mis oli aasta reisijaterohkeim kuu. Jooksva aasta lõikes on reisijate arv jäänud eelmise aasta tasemele, lennureisijate arv augustis jäi mullusele tulemusele alla 2,6 protsenti. 

Tallinna Lennujaama turundusdirektori Eero Pärgmäe sõnul on olukord regulaarliinide täituvuses rahuldav. «Nõudlus püsib stabiilsena ning reisijate arv vastab pakutavate istekohtade arvule. Väikese languse põhjuseks on jätkuvalt vähenenud tšarterreiside arv,» ütles Pärgmäe.

Enim lennati augustis Helsingi, Riia ja Frankfurdi sõlmjaamadesse, samuti olid populaarsed lennud Oslosse, Stockholmi ja Moskvasse. Suurim kasv võrreldes mullusega oli Müncheni liinil. Pakettreiside sihtkohtadest olid eelistatud Musta mere ääres asuvad Bulgaaria kuurortlinnad Varna ja Burgas. 

Regulaarlendude keskmine täituvus jäi augustis mullusele tasemele, ulatudes 76,5 protsendini. Keskmiselt teenindati augustis 7355 reisijat päevas ning toimus 120 lennuoperatsiooni ööpäevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles