Kuus asja, mida üksinda reisimine õpetab

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksinda reisimine
Üksinda reisimine Foto: SCANPIX

Üksi reisimine võib kohati olla üsna vaevarikas ning täis igasugu äpardusi, kuid ometi on sellest palju õppida.

Ka kahekesi reisides võib tulla ette piinlikke olukordi, kuid siis on neid kellegagi jagada. Aastaid hiljem vaatad äpardustele vaid mõnusa muigega tagasi, kuid head mälestused jäävad, vahendab National Geographic.

1. Sa ei tunne enam piinlikkust

Enne esimest korda üksinda reisile suundumist kardab enamik reisijaid, et teised neid vaatavad. Mõeldakse pidevalt, mida küll kohalikud arvavad, kui midagi valesti ütled või kummaliselt käitud. Üksi reisides õpid, et isegi kui teised sinu üle naeravad, ei juhtu sellest midagi, sest sa ei näe neid nagunii enam kunagi.

2. Õpid üksindust tundma

Kui reisid sõprade ja pereta, tunned kindlasti mõnel hetkel üksindust. Samas õpid reisides seda üksindust hindama. Üksindus aitab mõtteid koondada ning aru saada asjadest, mille lahtiarutamine koduses keskkonnas võiks terve igaviku võtta. Üksindusega õpid, kuidas sulle meeldib elada, milline on sinule meeldiv elurütm, eelistused ja millised on sinu jaoks toredad inimesed.

3. Õpid, kuidas paremini sõpru leida

Üksinda reisivad inimesed peavad oma mugavustsoonist lahkuma ja loovad tänu sellele uusi sõprussidemeid. Ühtlasi on üksikutele reisijatele kergem läheneda kui suurtele gruppidele, kus dünaamika juba paigas. Mõned neist tutvustest on vaid hetkelised, kuid teised jäävad sinu sõprusringkonda terveks eluks.

4. Saad teada, mida sa  tulevikus teha tahad

Üksinda reisimine aitab kaasa sinu karjääri arengule. Uued kogemused avavad uusi uksi ja võid sattuda kokku millegi sellisega, millest sul seni aimugi ei olnud. Samuti võid kohata kedagi, kes saab sind tulevikus karjääriredelil edasi aidata või kellega lihtsalt koostööd teha.

5. Mõistad, et inimesed on head

Isegi kui reisil juhtub midagi ebameeldivat, leidub alati hulgaliselt inimesi, kes selle ebameeldivuse kompenseerivad. Kui juhtud mõne varga tõttu oma varast ilma jääma, ilmuvad üsna ruttu välja lahked kohalikud, kes aitavad politseiga suhelda ja niisama sind mõne hea sõnaga lohutavad. Kuigi maailmas juhtub palju kurja, on inimesed siiski head.

6. Õpid iseseisvust

Üksinda reisides õpid enesele toetuma ja end usaldama. Mõistad, et saad üksinda hakkama palju rohkemaga, kui oleksid eales arvanud. Tugisüsteem pere ja lähedaste näol on alati abiks, kuid hea on teada, et vajadusel saaksid kõigega hakkama ka üksinda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles