Galerii: mägihõim, kus suitsutatakse oma surnud esiisasid

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dani hõim Paapua Uus-Guineal suitsutab oma esiisade säilmeid, et need paremini säiliks. 

Piltidel hoiab Dani hõimupealik Eli Mabel käes Agat Mamete Mabeli säilmeid. Hõimul oli kombeks oma esiisade surnukehasid suitsetada, mistõttu ei lagune kehad sadu aastaid koost, vahendab Daily Mail.

Kuigi suitsutades kehade mumifitseerimist enam ei tehta, hoiavad hõimuliikmed endiselt vanu muumiaid alles, et avaldada austust oma esiisade vastu. Viimastel aastatel on hõim tõmmanud Danid ligi hulgaliselt turiste, demonstreerides neile omapäraseid traditsioone ja pidades näidissõdu.

Näidissõdu peetakse naaberhõimudega, et tähistada viljakust ja piirkonna heaolu ning hoida elus iidseid traditsioone. Mehed kannavad erituvad hõimurüüd, mis koosneb näomaalingutest, sulgedest, loomaluudest ja spetsiaalsest peenisetupest Kotekast. Naised kannavad orhideekiududest tehtud seelikuid, mida on kaunistatud kõrte ja kootud kottidega, mida kantakse peas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles