Pokemoni jahtijad tungivad üha enam pühadesse paikadesse

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokemon Go mängimist keelav silt genotsiidimuuseumi juures
Pokemon Go mängimist keelav silt genotsiidimuuseumi juures Foto: SCANPIX

Seekord on Pokemonide jahtijad välja vihastanud kambodžalased, kes süüdistavad mänguhuvilisi eetika puudumises.

Paik, kus praegu asub Tuol Slengi genotsiidimuuseum oli 1970ndatel aastatel piinamiskeskuseks. Nüüd on sinna virtuaalseid elukaid jahtima asunud Pokemoni Go mängurid, vahendab Daily Mail.

Muuseumi sissepääsu juurde ning ka siseruumidesse on üles pandud mängimist keelavad sildid. Ühtlasi on töötajatele antud käsk kõik Pokemoni sõltlased muuseumist eemal hoida, rääkis muuseumidirektor Chhay Visoth.

Tema sõnul on see paik kui memoriaal kambodžalaste piinadele. 1975-1979. aastatel Khmer Rouge'i valitsusajal piinati siin hinnanguliselt 17 000 kohalikku. Ultrakommunistliku grupi valitsemisperioodil suri kokku 1,7 miljonit kambodžalast hukkamiste, nälgimise või vähese meditsiinilise abi tõttu.

«Tuol Sleng genotsiidimuuseum ei ole ostukeskus või mänguväljak, kus Pokemone püüda,» ütles Kambodža dokumendikeskuse juht Youk Chhang. Ka üks piinamisest eluga pääsenu ütles, et selline paik, ei ole õige paik, kus seda mängu peaks mängima.

Pokemon Go on negatiivset tähelepanu kogunud mujalgi maailmas, sest mängurid on seganud nii haiglate kui ka sõjaväe tööd. Muuhulgas on mängijaid märgatud ka Auschwitzil, Arlingtoni kalmistul, Holocausti memoriaalmuuseumis ja Hiroshima rahumemoriaali juures. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles