Plaanitav seadus võib Indoneesia turistidest tühjaks jätta (2)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia
Indoneesia Foto: SCANPIX

Indoneesia turismiturg on kokkukukkumise äärel, sest riigis arutatakse parajasti osalist alkoholikeelu kehtestamist.

Indoneesia hotellide ja restoranide liit (IHRL) avaldas sügavat muret seaduseelnõu üle, mis keelaks terves riigis alkoholi tarvitamise, vahendab Daily Mail.

Idee algatajateks olid kaks moslemiparteid ja eesmärgiks on keelustada Indoneesias alkoholi, mille kangusprotsent jääb alla 55 mahuprotsendi, tootmine, müümine ja tarbimine. Eelnõu on tekitanud moslemiriigis suurt aruelu ning eksperdid hoiatavad, et see võib turistitulvale lõpu teha.

«Kui see seadus läbi läheb, siis on meie äriga kõik. Turistid, kes peamiselt tulevad Euroopast, joovad alkoholi kogu aeg,» rääkis IHRLi esimees Hariyadi Sukamdani. Tema arvates ei piisa riigi ilust; kui turistid alkoholi ei saa, siis nad lihtsalt ei lähe Indoneesiasse.

Tugeva löögi võib saada ka Bali, mis on populaarne noorte hulgas ja tuntud just peosaarena. Eelmisel aastal keelustati Indoneesias alkoholimüük väikepoodides. See seadus puudutas kokku 71 000 äri. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles