Hipsterite uus tase: prügirestoranid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Johanna Vahuri
Copy
mees
mees Foto: SCANPIX

Kui tavaliselt soovid restoranis parima kvaliteediga toorainet ning ülimalt soliidset õhkkonda, siis ilmselt tasuks vältida vastavatud söögikohta San Franciscos.

Restoran on ehitatud suurtesse prügikonteineritesse ning seal pakutakse roogasid toiduainetest, mille teised on ära visanud, kuid mis endiselt veel süüa kõlbavad, vahendab Lonely Planet.

Ettevõte Salvage Supperclb usub, et suur osa toidust, mis inimesed kodus ära viskavad on tegelikult veel täiesti kõlbulikud. Nii leiavad tee prügikasti kas päeva või paar üle parim enne kuupäeva läinud või mitte nii hea välimusega toiduained. Mõne plekiga õun oleks aga igati söödav.

Uue restoraniga soovitakse inimeste teadlikkust tõsta. Nii pakutakse menüüs eriti valmis tomati gazpachot või muljuda saanud beebipeete. Süüa pole seal aga üldse odav, üks õhtusöök võib maksma minna isegi 122 eurot. Kõik raha, mis nii kogutakse, antakse aga heategevusse. 

Tagasi üles