Horvaatia endiselt turistidega hädas: ärge võtke end paljaks! (5)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolpaljas mees
Poolpaljas mees Foto: SCANPIX

Horvaatia on tuntud oma imeilusate randade poolest; sinine vesi, kuldsed liivad ja soe õhk, kuid jälle on turistid seda kuritarvitama hakanud.

Möödunud nädalal kehtestati kahes suures kuurortlinnas, Dubrovnikus ja Splitis, seadus, mis keelab nii kohalikel kui turistidel poolpaljalt või vaid ujumisriietes tänavatel kõndida, vahendab Lonely Planet.

Ujumisriietes võib aega veeta rannas ning isegi kui ilm on väga palav, ei tohiks mehed linnatänavatel särki seljast võtta. Juba on tänavatele ilmunud ka sellekohased sildid.

Dubrovniku linnapea asetäitja sõnul on sealne kesklinn just nagu muuseum, mistõttu on ebaviisakas poolpaljalt tänavatel ringi kõndida.

Need, kes keeldu eiravad, võivad saada kuni 133 euro suuruse trahvi. Viimastel aastatel on sarnased reeglid kehtestanud veel Barcelona ning Angkor Wati tempel Kambodžas.

Horvaatia on hädas rumalate turistidega juba mõnda aega. Koos populaarsuse kasvuga on sagenenud ka eriskummaliste juhtumite arv. Nii kutsuvad sealsed ametivõimud inimesi üles ka ettevaatlikkusele, sest nii mõnigi turist on end pildi tegemisel keelde eirates tõsiselt vigastanud. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles