Uus seadus muudab lendamise peresõbralikumaks

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond
Perekond Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide föderaalne lennundusamet on kehtestanud seaduse, mille kohaselt peavad lennufirmad lapsed vanematega kokku istuma panema.

Tavaliselt kehtivad lennufirmadel istekohtade valikul lisatasud, mistõttu laseb enamik reisijaid end firma juhusliku valiku alusel lennukisse paigutada. See on olnud aga probleemseks kohaks just lastega peredele, kes soovivad oma võsukestega koos olla, vahendab Lonely Planet.

Uue seaduse kohaselt peavad lennufirmad lapsed, kes on nooremad kui 13-aastased, alati oma vanemate või järelevaatajate juurde istuma panema ega tohi selle eest nõuda ka lisatasu. Lisaks peavad lennufirmad maksma tagasi kõik pagasitasud, kui kohver peaks hilinema või kaduma.

Veel kehtestati seadusega tugevamad kontrollid lennujaama töötajatele ja kohustati lennujaamal tagada turvakontrolli järjekordade lühendamine, hakates tegema eelregistreerimisega kontrolli.

Ettepanekutena kaaluti, kuid lükati seejärel tagasi, keelata ebamõistlikud tasud, kehtestada minimaalne toolidevaheline kaugus ning kohustus teavitada reisijaid nende õigustest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles