Lambad täidavad Google'i ülesannet

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sheep View 360
Sheep View 360 Foto: Visitfaroeislands.com

Google tänavavaade on nähtav vaid paikades, kus suurfirma auto on läbi sõitnud ning kohad üles filminud, kuid Fääri saared on seni sellest valikust välja jäänud.

Fääri saared soovivad siiski, et potentsiaalsed turistid saaksid ka nende kodumaad avastada, mistõttu on nad appi võtnud mõned lambad, vahendab Lonely Planet.

Kampaania eestvedaja kohalik Durita Dahl Andreassen on Google'ile teinud avalduse, et nad tuleks oma erilise autoga ka Fääri saartele. Siiski ei jää naine loorberitele puhkama ja ootama, vaid alustas ka oma programmi Sheep View 360.

Andreasseni sõnul on Fääri saartel mitmeid imeilusaid teid, kuid need ei ole Google Mapsis isegi kajastatud. Selleks, et huvilistele saare ilu siiski näidata on ta lammastele selga sättinud 360 kraadised kaamerad.

Fääri saared koosnevad 18 väikesest saarekesest, mis asuvad Norra ja Islandi vahepeal. «Ma ei saa oma välismaalastest sõpradele näidata, kust ma pärit olen. Mu kodumaa on ilus, roheline ja muu maailma poolt avastamata, mina tahan seda teistega jagada,» rääkis Andreassen oma ideest.

Lammaste seljas olevad kaamerad saadavad automaatselt pilte naise telefoni ning tema laeb need seejärel käsitsi üles Google'i tänavavaatesse. Siiski leiab Andreassen, et sellest ei piisa ning nii jätkab ta Google'i moosimist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles