Üllatavad paigad Tartus, mida sel suvel kindlasti külastada

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu
Tartu Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti ettearvamatud suveilmad sunnivad sageli puhkuse ajal reisima kaugetesse lõunamaa riikidesse, kuid tegelikult leidub ka kodumaal põnevaid turismiatraktsioone, millega sisustada vabu päevi juhul, kui on soov veeta meeldejääv puhkus siiski Eestimaa pinnal. 

  1.        Musta Koera Aed ja Tartu Maheaed

Tartu aiandushuvilised panustavad innukalt linnaaiandusse, luues kohti, kus inimestel on võimalik eemalduda linnakärast ja nautida värsket õhku, aga ka pista näpud soovi korral mulda. Linnaaedadest leiab nimelt külastajate istutatud maitsetaimi ja muid istikuid.

  1.        KGB kongide muuseum ja Tartu Ülikooli kartser

Harjumuspärastele muuseumidele pakuvad Tartus põnevat vaheldust kaks kunagist kinnipidamisasutust, kus algupärane ruumide kujundus viib külastajad kaugetesse aegadesse Eesti minevikus. «KGB kongide muuseumi ekspositsioonid annavad aimu kommunistliku režiimi kuritegudest sõjajärgses Eestis. Siberi vangilaagritest toodud esemed aga paljastavad küüditamise tõelist palet. Ülikooli pööningul asuv kartser seevastu pajatab patuste üliõpilaste ajaloost,» kirjeldas Tartu ühe butiikhosteli turundusjuht Ildiko Siimon.

  1.        Pop-up-üritused Sisevete Saatkonnas

Ainulaadse ürituste toimumispaigana tuntud Sisevete Saatkond kujutab endast Emajõel ujuvat kultuurikeskust, mis võõrustab õdusas miljöös palavalt armastatud esinejaid ja arvukaid külalisi. Siimoni sõnul on aasta läbi avatud lodi hea koht mis  tahes ürituste pidamiseks. «See on unikaalne koht, kus iga pidulikum sündmus saab väärikalt tähistatud, pakkudes külalistele tänu omanäolisele atmosfäärile eriliselt meeldejääva mälestuse,» lisas ta.

  1.        Lodjasõidud Emajõel

Emajõe Lodjaselts pakub laevasõidu armastajatele võimalusi saada osa iganädalastest purje- ja loodusretkedest. Lisaks loodusekesksetele väljasõitudele korraldatakse Emajõel ka meelelahutuslikumaid lodjasõite, millega sisustada toredaid perekondlikke koosviibimisi. Pannkoogiretkedel näiteks kuuleb maitsvate pannkookide saatel lodjamadruste seiklusjutte maalt ja jõelt.

  1.        Põllumajandusmuuseumi ja Trükimuuseumi töötoad

Kui Tartut on väisamas mõni tehnikahuviline, siis tasub tal kindlasti külastada Põllumajandusmuuseumit, kus saab muuhulgas harjutada mootori kokkupanemist. Trükimuuseum ootab aga oma töötuppa kõiki, kes soovivad teha lähemat tutvust iidsete trükitehnikatega. Mõlemad töötoad suudavad kindlasti huvi äratada ka neis, kes pole end kummalgi alal veel proovile pannud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles