Hispaanias hakati tootma sinist veini

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gik sinine vein
Gik sinine vein Foto: Facebook

Punane, valge ja rosé veinid on minevik, nüüd on aeg mekkida hoopis sinist veini.

La Rioja piirkond on tuntud oma erakordselt heade veinide poolest ning nüüd toodetakse sealsetest viinamarjadest ka maailma esimest sinist veini, vahendab Lonely Planet.

Ettevõte Gik kirjutas oma veebilehel, et nüüd on aeg unustada kõik, mida seni veinidest teame ning, mida sommeljeed on üritanud meile õpetada ja proovida sinist veini.

Omapärase värvusega märjukese on loonud noored ning seda soovitakse müüa samuti noortele. Vein saab oma värvuse antotsüaniinist, mida leidub viinamarjanahas ja indigost, mida saadakse sinerõikast.

Maitselt on sinine vein sarnane magusa valge veiniga ning seda tehakse punaste ja valgete viinamarjade segust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles