Välisministeerium jagab jalgpalli EMi külastajatele soovitusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli EM prantsusmaal
Jalgpalli EM prantsusmaal Foto: SCANPIX

Eesti välisministeerium kutsub jalgpalli Euroopa meistrivõistluste ajal Prantsusmaal viibivaid inimesi ettevaatlikkusele ja jagab soovitusi, et reis õnnestuks.

«Ole avalikes kohtades tähelepanelikult ettevaatlik ning järgi turvalisuse eest vastutavate Prantsuse ametivõimude juhiseid ja korraldusi,» soovitab ministeerium.

«Ühistranspordi kasutamisel ning sisenemisel staadionitele ja fännitsoonidesse arvesta suurema ajakuluga. Saabu kohale varakult, kuna turvalisuse tagamiseks tõhustatakse julgeolekukontrolli,» lisab välisministeeriumi konsulaarosakond oma soovitustes.

Möödunud aasta 13. novembrist kehtib Prantsusmaal eriolukord, kuna terrorismioht on erakordselt kõrge, märgib ministeerium. Seepärast soovitatakse kanda alati kaasas isikut tõendavat dokumenti. Dokumente võidakse kontrollida nii piiridel kui ka raudteejaamades, aga ka tänavatel ja rahvarohketes kohtades.

Lisaks soovitab ministeerium salvestada mobiiltelefoni oma majutuskoha, lähima meditsiiniasutuse ja politseijaoskonna andmed, et vajadusel oleks kohe teada, kuhu abi saamiseks pöörduda.

Piletid mängudele tasub osta usaldusväärsest kohast - piletite müük staadionite ümbruses on ebaseaduslik, rõhutab ministeerium.

Hätta sattumisel soovitatakse helistada Eesti saatkonda Pariisis (telefon +33 1 56 62 22 00) või ööpäevaringselt toimivale välisministeeriumi valvetelefonile (+372 5301 9999). Prantsusmaa hädaabi üldnumber on 112.

Intsidendi puhul, milleks võib olla terrorirünnak või ka fännide kokkupõrked, tasub jälgida põhimõtet «Põgene, varju, teavita». Püüa lahkuda sündmuskohalt, püüa varjuda sobivate objektide taha, täida vastuvaidlematult politsei või julgeolekuteenistuse korraldusi, nendega suheldes hoia käed nähtaval, edasta teave oma olukorrast - nii probleemidest kui pääsemisest -, välisministeeriumi valvetelefonile (+372 5301 9999).

Allikas: välisministeerium
Allikas: välisministeerium Foto: Välisministeerium

Jalgpalli EM algab reede õhtul ning see kestab kuni 10. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles