Hoiatus: Hispaania vetesse on jõudnud hulganisti meduuse

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meduus
Meduus Foto: Scanpix/AP

Vahemeres on sel suvel meduuside arv oluliselt tõusnud, mistõttu õhutatakse ka kõiki sinna reisivaid turiste ettevaatlikkusele.

Meduuside hulga kasv tuleneb suuresti inimtegevusest, rääkis professor Gili Barcelona mereteaduste instituudist. Saaste, kliimamuutused ning liigne kalapüük on andnud panuse meduusa populatsiooni suurenemisele, vahendab Lonely Planet.

Lisaks avaldab mõju ka temperatuuri muutus ning vähene vihm, mistõttu on viimasel ajal eriti palju meduuse randades nähtud. Õnneks ei püsi nad kunagi ühes kohas liiga kaua ning loodetavasti lähevad nad randadest varsti minema, lisas Gili.

Meduusid ei hammusta ujujaid, kuid kui inimene puudutab nende kombitsaid, saab ta kõrvetada. Professor Gili soovitas Hispaania randasid, kus meduuse on nähtud, praegu vältida.

Kui siiski juhtub, et toimub kokkupuude meduusiga, tuleb kõrvetuse ravimiseks kokkupuutekohta pesta soolase veega, kindlasti mitte puhta veega, sest see teeb asja veel hullemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles