5 nippi, kuidas paremini pakkida

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakkimine
Pakkimine Foto: SCANPIX

Ilmselt on enamik reisijad silmitsi seisnud olukorraga, kus lennujaama registreerimislauas vaatad higistades kohvri kaalunumbrit ning loodad, et veidi vihase näoga töötaja su siiski ilma lisatasudeta pardale laseb.

Palju mõnusam oleks, kui võiksid kergel sammul lennule kõndida, muretsemata pagasitasude pärast ning nii on veel võimalus ka sihtkohast ohtralt nänni kaasa osta, sest kohvris on lihtsalt nii palju ruumi, vahendab Verily.

Vähe asju kaasa võtta on aga üsna keerukas, sest kunagi ei tea, mida võib vaja minna ning iga püksipaari või kleidi juurde sobivad erinevad kingad. Siiski on olemas mõned nipid, mida järgides saad kindlasti kergema kohvriga teele asuda.

1. Osta reisialuspesu - jah selline asi on tõepoolest olemas. Tegelikult ei olegi see midagi erilist, vaid lihtsalt õhukesest materjalist aluspüksid. Olemas on ka tõelised reisipesud, mis lasevad kehal paremini hingata, hülgavad vedelikke ja kuivavad kiiresti. Siiski piisab õhukesest pesust, mida on kerge pesta ja kuivab kiiresti. Nii ei pea sa võtma kaasa kümnete kaupa aluspesu, piisab vaid mõnest, mida on lihtne käsitsi pesta.

2. Riietu kihiliselt - kuigi tavaliselt oleme harjunud kihiliselt riietuma külma ilmaga, siis tegelikult tuleb selline mõtlemine kasuks ka reisides. Nii väldid üleliigsete asjade kaasa võtmist, sest pakid endale kotti vaid esemed, mis omavahel ka kihiti sobivad, mistõttu saad neid edukalt omavahel igas kombinatsioonis sobitada. Ühtlasi kui peaks tõesti külmaks või vihmaseks minema, siis on sul võimalus kõik asjad selga tõmmata ja end mõnusalt tunda.

3. Ära liialda kosmeetikaga - lihtne on kaasa pakkida kõik puudrid, silmavärvid, ripsmedušid, kreemid ja šampoonid lihtsalt selleks, et oled harjunud neid kasutama ja neid võib ju ometi vaja minna. Proovi endale soetada asjad, mida saad mitmel otstarbel kasutada, näiteks põsepuna, mida saad ka silmade värvimisel kasutada.

4. Muuda kõik digitaalseks - reisil võiks alati kaasas olla mõni sihtkohta tutvustav raamat, kuid see ei pea tingimata olema sadu lehekülgi paks raamat. Muretse endale e-luger ning kõik vajalik mahub nutiseadmesse vägagi lihtsalt ära. Lisaks lae telefoni alla erinevad rakendused, mida võib reisi ajal vaja minna, nii ei pea sa alati internetile lootma ja hoiad hulgaliselt ruumi ja raha kokku.

5. Plaani vähem pakkida - enamjaolt on sihtriigis kõik vajalik ka poodides saadaval, mistõttu tuleks kaaluda näiteks šampoonipudeli koju jätmist ning selle ostmist hoopis sihtkohast. Eriti kui ees ootab mõni pikem reis, kasutad selle pudeli seal kohapeal nagunii ära ja saad siis selle seal ka kohe minema visata. Ühtlasi on paljudes riikides riided odavamad kui meil, mistõttu tekib nagunii ahvatlus endale palju asju kaasa osta. Selleks on vaja kohvris aga ruumi ning seega ei tohikski kodust ülemäära asju kaasa võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles