Lapse tõttu tapetud gorilla tahtis vaid mängida

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harambe
Harambe Foto: Scanpix/AFP

Ekspertide hinnangul on kaheldav, kas gorilla oleks lapsele tahtlikult viga teinud, kuid peavad siiski õigeks Cincinnati loomaaia töötajate otsust loom tappa.

Harambe oli Lääne-tasandikugorilla, kes tapeti möödunud nädalal Cincinnati loomaaias, kui üks laps oli pääsenud looma puuri. Gorilla vedas last mööda puuri ringi ning töötajad otsustasid seega lapse ohutuse tagamiseks looma maha lasta, vahendab National Geographic.

«On raske öelda, kas tegu oli agressiivse käitumise või tavalise mänguga,» ütles looma psühholoogia ekspert Terry Maple. «Kuid siiski usun, et agressiooni lapse suhtes ei esinenud,» lisas ta.

Harambe käitumine oli pigem sarnane sellega, kuidas üks isagorilla mängiks oma pojaga. Isagorillad haaravad tihti oma poegadel pahkluust kinni ning jooksevad nendega nii ringi. Siiski arvas Maple, et loomaaia töötajad tegid raske, kuid õige otsuse, kui nad gorilla maha lasid.

«Sellises olukorras ei olnud aega oodata ja vaadata, mis saab. Gorilla on niivõrd tugev, et isegi kui tal olid kõige paremad kavatsused, oli lapse elu siiski ohus,» lisas primatoloog Frans de Waal.

Seda otsust on kritiseerinud mitmed loomakaitse grupid, sest Lääne-tasandikugorillad on ohustatud liik ning looduses esineb neid väga vähe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles