Hispaanias pidi reisilennuk droonide eest ära manööverdama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennuk
Lufthansa lennuk Foto: SCANPIX

Põhja-Hispaanias Bilbaos tekkis möödunud nädalalõpul ohuolukord, kui lennuväljale lähenenud Lufthansa lennuk pidi kolmest droonist mööda manööverdama.

Hispaania meedia teatel märkas kapten kolme drooni umbes 900 meetri kõrgusel maapinnast ja ta jõudis kokkupõrget vältida.

Lennujuhtimiskeskuse ja Bilbao lennujaama ametnike teatel oli tegemist keerulise olukorraga, mis oleks võinud lõppeda õnnetusega. Airbus A320 lendas lennuvälja kohal kiirusega umbes 250 kilomeetrit tunnis ning droonidega kokkupõrke tagajärjel ei oleks maandumine olnud tavapärane, pigem oleks tulnud teha hädamaandumine.

Ei ole teada, kes lennuvälja juures droone lennutas, kuid tegemist oli droonidega, mis olid mõeldud amatöörkasutuseks. Neid saab lennutada kuni ühe kilomeetri kõrgusele. 

Bilbao politsei otsis helikopteri abil lennuväljal droone lennutanud isikut või isikuid, kuid neid ei leitud.

Hispaanias on keelatud lennutada eraotstarbelisi droone 120 meetrist kõrgemal ja neid ei tohi lennutada ka lennujaamade lähistel ega lennuväljadel.

Samasugune drooni ja lennuki kokkupõrkejuhtum oleks sel kevadel võinud aset leida ka Pariisi Charles de Gaulle`i lennuväljal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles