Jaapan soovib armuhotelle olümpiamängude ajal ära kasutada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiamängud Tokyos 2020
Olümpiamängud Tokyos 2020 Foto: Scanpix/AP

2020. aastal toimuvad Jaapanis suveolümpiamängud ning jaapanlased püüavad selleks rakendada armuhotelle, et kindlustada majutus kõigile soovijatele.

Armuhotellides renditakse tubasid tavaliselt tunnikaupa ning paarikestele, kuid nüüd on Jaapani ametivõimudel plaanis muuta need tavapärasteks majutusasutusteks, mida olümpiamänguhuvilised saaksid broneerida, vahendab Lonely Planet.

Praegu on kartus, et Tokyos ei jagu kõikide külaliste tarbeks piisavalt magamistubasid. Armuhotelle on Jaapanis kokku aga umbes 10 000 ja enamik neist on nädala sees täitunud vaid 40 protsendi ulatuses, mistõttu saaks neid hõlpsasti ära kasutada.

Siiski tuleks selleks muuta ka seadust, sest praegu tohivad armuhotellidesse siseneda vaid täisealised kliendid. Üsna tõenäoliselt see muudatus ka sisse viiakse, sest juba nüüd on ametivõimud alustanud laenude andmist omapärastele hotellidele, et nad saaksid oma majutusasutuse peresõbralikumaks muuta.

Jaapani majanduses on turism väga tähtsal kohal. Ainuüksi eelmisel aastal külastas riiki pea 20 miljonit turisti ning sel aastal loodetakse seda numbrit  oluliselt suurendada. Siiski arvavad mõned eksperdid, et Jaapan ei suuda oma turgu nii lühikese ajaga nii palju arendada, et nad suudaks 2020. aastal vastu võtta 40 miljonit turisti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles