Kümme nippi, kuidas tunda end äriklassi reisijana

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisija
Reisija Foto: SCANPIX

Äriklass pakub palju mugavusi, millest tavaklassi reisijad ainult unistada võivad, kuid siiski on mooduseid, kuidas ka oma lend mõnusamaks muuta.

Telegraph on kokku pannud nimekirja nippidest, kuidas oma reis mugavamaks muuta ja tunda end kui äriklassi reisija.

1. Puhketoa pääse - kõik äriklassis reisijad saavad õiguse kasutada ka lennujaama privaatseid puhketubasid, kus on tasuta söök ja jook, internet ning mugavad istmed. Kuigi see tundub väga kalli lõbuna, siis tegelikult ei olegi pääsme ostmine mõnda puhketuppa nii kallis. Olenevalt lennujaamast ning lennufirmast võib pääsme puhketuppa saada isegi kõigest 20 euro eest.

2. Vahemaandumised ei olegi nii halvad - mõnikord teevad lennukid vahemaandumise, et kütust tankida või inimesi peale võtta ning mitte alati ei pea reisijad selleks lennukist väljuma. Kui kasutad seda aega pardameeskonnaga jutustamiseks ning sõbrustamiseks, võib juhtuda, et teise otsa saad lennata juba äriklassis. Alati tasub naeratada ja olla sõbralik.

3. Väldi «parimaid» istmeid - kuigi enamik inimesi jooksevad justkui tormi hädaabiväljapääsu istme pärast, siis tegelikult ei pruugi see koht nii hea olla. Kuigi seal on rohkem ruumi jalgadele, pead sa oma käsipagasi alati pagasiriiulisse asetama ning televiisor on alati kas kaugemal või hoopis väiksem. Kindlasti ei tasuks istuda hädaabiväljapääsu ees olevas reas, sest sealsed seljatoed ei pruugi alla käia.

4. Vali koht lennuki keskel - kui kardad veidike lennata, siis vali koht, mis asub tiiva kohal. See on lennuki kõige stabiilsem piirkond ja seal kulgeb lend isegi sujuvamalt kui äriklassis. Siiski istud sa siis  otse teliku kohal, mis tähendab, et õhkutõusmisel ja maandumisel tekib üsna vali heli.

5. Reisi üksi - kui reisid üksi, on suurem tõenäosus, et sind viiakse üle äriklassi. Lisaks, kui lähed pardale viimaste hulgas, avaneb sul võimalus natuke oma kohta valida. Kui lennukis on vabu kohti, siis ei pane ka pardameeskond tähele, kas sa istud enda õiges kohas või mitte.

6. Sõbrusta lennunduspersonaliga - kui tunned kedagi, kes töötab mõnes lennufirmas või lennujaamas, siis palu nende abi. Nii võid saada ükskõik mida, tavaklassis tasuta pudeli šampust või isegi äriklassi koha.

7. Võta meelelahutust kaasa - kunagi ei tea, milline filmivalik lennukis on, mistõttu tuleks alati kaasa võtta enda meelelahutus, siis sa võid kindel olla, et vähemalt saad mõnusalt aega veeta.

8. Võta padi kaasa - lennukis pakutavad padjad ja tekid ei ole tavaliselt väga kvaliteetsed, mistõttu võiksid kaasa võtta oma padja ja võimalusel ka teki, et tunda end natuke paremini kui ülejäänud tavaklassi reisijad.

9. Vali sobiv riietus - pane end küll kenasti riidesse, kuid ära vali pitsitavaid või muidu kitsaid kostüüme. Riietu mugavalt, et võiksid end vabalt tunda.

10. Tee endale jalatugi - jalgade üles tõstmine soodustab vereringet ja mugavust ning nii oled sammukese lähemal voodile. Võta selleks kodust kaasa mõni padi või muu ese, mille peale astuda.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles