Imeilus Austria järv hääbub kummalisel põhjusel

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheline järv Austrias
Roheline järv Austrias Foto: SCANPIX

Kaunis Grüner See järv Austrias kaotab oma smaragdrohelist värvust, sest väidetavalt on turistidel kombeks järve pissida.

Grüner See ehk rohelise järve vesi on muutumas läbipaistmatuks, sest veekogusse on leidnud tee üha enam vetikaid ja ka suurel hulgal matkajate uriini, vahendab Daily Mail.

Igal aastal matab mägedest tulnud lume sulamise vesi Lõuna-Austrias asuva piirkonna 12-meetrise veekatte alla, ujutades seega üle väiksemad sillad ja pingid. Seda nähtust käivad avastamas mitmed seiklushimulised sukeldujad.

Siiski on vee läbipaistvus viimasel ajal hakanud kõvasti vähenema, sest seal piirkonnas käib ka palju matkajaid, kes soovivad end kergendada. Tualette lähedal ei asu, mistõttu otsitakse abi järvest.

Kohalikud nõuavad külastajate arvu piiramist. Selle aasta 1. jaanuaril keelati juba ametlikult järves ujumine ja sukeldumine. Külmade talvedega kaovad sealt suures osas ka vetikad, mistõttu ametivõimud usuvad, et probleem laheneb lõpuks iseenesest.

Suviti ja hilistalvel on järvevesi kõigest meetrijagu sügav. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles