Grenadas algab magus šokolaadifestival

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Šokolaad.
Šokolaad. Foto: NurPhoto/Alex Milan Tracy/NurPhoto/Sipa U/Scanpix

Väikeses saareriigis Grenadas algab kolmas iga-aastane šokolaadifestival, kus saab suu magusaks teha.

Terve nädala jooksul koondatakse tähelepanu šokolaadi ümber ning uuritakse, kuidas jõuab magus tahvel meie lauale, lisaks heidetakse pilk kakao ajaloole ning vaadatakse, milline on šokolaadi roll tänapäeva inimese elus, vahendab Lonely Planet.

Festivalil saab osaleda kokanduskursustel ning reisida isegi farmi, kus tegeletakse kakao töötlemisega.

Kakao on Grenada jaoks peamine eksportkaup, mis mängib seetõttu tähtsat rolli ka riigi majanduses. 

Märksõnad

Tagasi üles