Varsti saab sõrmejälgedega maksma hakata (1)

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrmejälje lugeja, pilt illustreeriv
Sõrmejälje lugeja, pilt illustreeriv Foto: Scanpix/AFP

Jaapanisse reisijad ei pea enam muretsema raha vahetamise või erinevate pangakaartide kaasa võtmise pärast, sest üsna pea saab seal maksta juba sõrmejäljega.

Hetkel on programmiga liitunud juba 300 suveniiripoodi, restorani ja hotelli üle Jaapani, kus hakatakse sel suvel uut lahendust testima. Loodetavasti jõutakse süsteem Tokyos täielikult kasutusele võtta 2020. aastal toimuvaks olümpiamängudeks ning paraolümpiaks, vahendab Daily Mail.

Turistid saavad süsteemiga liituda lennujaamades, jagades seal kohalike ametivõimudega erinevaid isikuandmeid. Edasi peavad turistid maksmiseks panema kaks sõrme spetsiaalsesse masinasse, mis tunneb ära sõrme omaniku. Raha läheb sõrmeomaniku pangakaardilt automaatselt maha.

Samuti soovitakse sõrmejäljesüsteemiga asendada ka passide vajaduse hotelli sisse registreerimisel. Selle abil plaanib Jaapani valitsus ka paremini mõista turistide käitumist ning kulutamisharjumusi, et pakkuda tulevikus paremaid teenuseid.

Ühtlasi tahab programmiga liituda kohalik pank, et turistidel oleks soovikorral võimalik vaid sõrmejäljega pangast sularaha välja võtta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles