Osturalli: inimeste reisieelistused on muutunud

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus palmide all
Puhkus palmide all Foto: SCANPIX

Sel nädalal Tallinnas ja Tartus toimuval Osturallil on soodsatest reisipakkumistest külastajate seas kõige populaarsemad sihtkohad Bulgaaria, Horvaatia ja Kreeka.

Juba osturalli esimestel päevadel on ilmnenud, et inimeste eelistused reisisihtkohtade valikul on võrreldes varasemate aastatega muutunud. «Kõige rohkem kliente on meie poole pöördunud sooviga reisida Bulgaarias Varnasse ja Horvaatias Dubrovnikusse, Spliti ja Rijekasse, mis on kõik väga sobivad sihtkohad päikeseliseks turismi- ja puhkusereisiks,» rääkis Wris Reisibüroo juhatuse liige Krista Esta.

«Kreeka on tänavu teinud tõelise võidukäigu, seda näitasid juba varajase tellija ettemüük ning aasta alguse turismimess,» ütles Go Traveli turundusjuht Anu Vane. «Eesti reisikorraldajad on sel aastal toonud turule mitu uut Kreeka sihtkohta. Suurem valik tähendab rohkem võimalusi ning eestlased on agarad neid kasutama,» lisas ta.

Terrorismioht ja rahutud ajad sunnivad eestlasi tegema turvalisemaid valikuid. Ilmselt seetõttu on sel aastal väga populaarsed ka soodsa hinnaga Bulgaaria reisid. «Bulgaaria suureks trumbiks ohutuse kõrval on leebe kliima. Temperatuurid Bulgaarias ei tõuse ka südasuvel naljalt üle 30 kraadi, mis teeb sellest eriti mõnusa sihtkoha just väikeste lastega ja eakamatele reisijatele, » lisas Vane. «Noori aga tõmbab Bulgaariasse soodne hinnatase nii restoranides-baarides kui ka näiteks riidekauplustes.»

Linnareisidest on Wris Toursi valikus kõige populaarsemad Berliin, Budapest ja Barcelona, mis näitab, et otsitakse turvalisust. Kodumaistest võimalustest pakume esmakordselt Laulasmaa spaad, mis on osturalliliste poolt hästi vastu võetud. Veidi vanemad reisijad ostavad pakette Karlovy Vary spaasse, mis pakub paljudele nostalgiat ning on taskukohane valik imeilusas keskkonnas, täiendas Esta.

Lennupiletitest on Go Travelil populaarsemad sihtkohad Pariis ja Nizza, palju küsitakse lendusid ka Berliini ja Rijekasse. Samuti müüvad edukalt kodumaised spaapaketid, eriti suurt huvi tuntakse sel aastal kodumaise nostalgiahõngulise Värska Sanatooriumi puhkusevõimaluste vastu.

Osturalli kestab Tallinna ja Tartu kaubamajades pühapäevani. Samal ajal on käimas Stockmannis ka hullud päevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles